WTOC wint zes punten duel in Birdaard · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC wint zes punten duel in Birdaard

zondag 09 december 2018

W.T.O.C. heeft goede zaken gedaan in de top van de vierde klasse. In een duel waar de harde wind veel invloed had werden uiteindelijk de drie punten mee terug genomen naar Oudwoude, eindstand: 1-4.

De eerste helft begon met een forse tegenwind voor W.T.O.C. De mannen begon wat slapjes. Er werd niet kort genoeg gedekt. Dit leidde tot enkele kansjes voor de gastheren uit Birdaard. Na een kwartier kreeg W.T.O.C. meer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot het eerste wapenfeit in de 20ste minuut van aanvaller Tedo de Bruin. Enigszins onverwacht kwam Birdaard in de 34ste minuut op voorsprong. Aanvoerder Rainer de Groot maakte gebruik van de harde wind door vanaf grote afstand op goal te schieten. Het schot van 25 meter verdween in de rechterhoek, de lastige stuit was keeper Geoffrie Hoiting te machtig, maar 0-1 werd niet de ruststand. Met enig fortuin (handsbal Birdaard) kreeg W.T.O.C. op slag van rust een penalty. Taede van der Ploeg benutte dit buitenkansje door de penalty keihard in de rechterbovenhoek te knallen.

De tweede helft had W.T.O.C. de wind mee. Birdaard kon hier niet onder uit voetballen. Kort na rust was het W.T.O.C. die de voorsprong pakte. Een scherpe corner van Sybren Bosma kwam bij de eerste paal. Na een scrimmage prikte Erik Bruinsma de bal handig in de goal, 1-2. Een paar minuten later verdiende W.T.O.C. haar tweede penalty. Een onnavolgbare solo van Sybren Bosma werd abrupt ten einde gebracht door een verdediger van Birdaard. Ook dit keer was het Taede van der Ploeg die de penalty verzilverde. De keeper werd naar de verkeerde hoek gestuurd, waardoor een rustige schuiver in de rechterhoek voldoende was: 1-3. Het slotakkoord kwam van Jilles Bosma, die na weken blessureleed zijn rentree weer maakte. Met een bekeken afstandsschot vanaf de rechterkant werd de keeper verschalkt. Eindstand 1-4.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00