Waarom Bijbelverhalen ertoe doen

Zondag 16-02-2020
Waar:
Dokkum
Wanneer:
Donderdag 27-02-2020
Theoloog Ad van Nieuwpoort was geruime tijd pastor op de Amsterdamse Zuidas. Deze Zuidas is de werkplek van bankiers, zakenlieden en consultants. Van Nieuwpoort las met hen Bijbelverhalen vanuit hun vragen en context. Met name het Exodusverhaal: het Bijbelse bevrijdingsverhaal.

Het slavenland Egypte staat daarin model voor ‘het land van benauwdheid’. Dat model roept in onze tijd vragen op als: “Wat is ons ‘land van benauwdheid’? Waar zitten wij in vast? Waaruit moeten wij worden uitgeleid? Wat is onze levensweg?” Die vragen leverden indringende gesprekken op en nieuwe inzichten en keuzes. Onder andere het inzicht dat ‘data – hogepriesters’ met hun feiten en cijfers de machthebbers van onze tijd zijn. En mens en samenleving sturen. In Bijbelverhalen is de Stem te horen die mens en samenleving boven machthebbers uittilt en bevrijdt tot eigen waarden en waarderingen. Die verhalen sloegen, tot veler verrassing, bijzonder aan bij de werkers op de Zuidas. Nu is Ad van Nieuwpoort predikant in Bloemendaal. Daar en elders deelt hij vertellenderwijs graag zijn ervaringen die hij opdeed op de Zuidas.

Donderdag 27 februari komt hij naar het Martinushuis van de Grote – of Sint Martinuskerk, Markt 2 in Dokkum. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie