“WAD” een film! In alle 4 filmhuizen in de gemeente Noardeast-Fryslân · Foto('s): 

“WAD” een film! In alle 4 filmhuizen in de gemeente Noardeast-Fryslân

vrijdag 11 januari 2019

Onze nieuwe gemeente is maar liefst 4 filmhuizen rijk! Bios Burdaard, Filmhuis Dokkum, Filmhuis Kollum en de De Ynset Holwerd.

Het Wad is de natuur en kust van onze gemeente. Er is dan ook veel belangstelling voor de film over ons prachtige natuurgebied waar we als inwoners zo trots op zijn. De kaarten voor de speciale filmvertoning in november in de grote zaal van Sense in Dokkum waren in zeer korte tijd uitverkocht!

Daarom is de film “Wad, Overleven op de grens van water en land” bij de 4 Filmhuizen van Noardeast-Fryslân in januari nogmaals te zien.

Filmhuis Dokkum dinsdag 22 januari aanvang 20.00 u. Theater Sense, Hogedijken 18, Dokkum, www Info: www.filmhuis-dokkum.nl/

Filmhuis Kollum vrijdag 25 januari aanvang 21.00 u.
Filmhuis Kollum zaterdag 26 januari aanvang 19.00 u.
Oostenburgstraat 2 Kollum, Reserveren 0511 452282 (dag- en nacht) Info: www.filmhuiskollum.nl

Bios Burdaard zondag 27 januari aanvang 14.00 u. MFC “Het Spectrum”, Schoolstraat 12, Burdaard, Info: www.mfcburdaard.nl/

De Ynset in Holwerd vrijdag 1februari aanvang 20.00 u. MFA “de Ynset” De Morgenzon 7 Holwerd, Info: www.mfa-holwerd.nl/

Noardeast-Fryslân; dat is leven op de grens van water en land.
Het Waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt. Ruben Smit, (bekend van de “De Nieuwe Wildernis 2013”), en zijn crew registreren in dit unieke Nederlandse natuurgebied alle bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Ze geven de toeschouwer de echte sensatie van weidsheid en ja, oerkrachten van het wad.

De muziek van Martin Fondse en de zang van Nynke Laverman is sfeervol. De begeleidende teksten worden uitgesproken door Gijs Scholten van Aschat.

De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend, dit is onwaarschijnlijke natuur. De film is inmiddels een “Gouden Film” (100.000 bezoekers)

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?