Wat is een crossbody tas? · Foto('s): 

Wat is een crossbody tas?

maandag 27 mei 2019

Moet je ergens naartoe en moet je wat spulletjes meenemen terwijl je jouw handen wil vrij houden? Dan is een crossbody tas perfect voor jou. Om zo een tasje te dragen heb je namelijk geen handen of armen nodig, aangezien je de tas over jouw schouder laat hangen. Hierdoor zijn crossbody tassen ideaal om mee te nemen tijdens het uitgaan of naar een festival.

Messenger bag

Een crossbody tas staat in het Engels ook wel bekend als courier of messenger bag, al zijn dit over het algemeen grotere tassen. Tegenwoordig zijn de hippe crossbody tasjes vaak wat kleiner in formaat, wat ze nog handiger maken om te gebruiken op een festival. Qua formaat zijn ze dan ook vergelijkbaar met de zogenoemde fanny packs, maar deze vorm van tassen wordt daadwerkelijk om het lichaam gedragen. Bij een crossbody tas is dit niet het geval. Deze variant wordt over een schouder gehangen en gedragen door middel van een lange band. Tevens kun je de tas kruislings over jouw borst dragen. Met een schoudertas zou je dit ook kunnen doen, maar de schouderband is hier niet voor gemaakt waardoor het een snijdend gevoel kan geven.

Het ruime aanbod van crossbody tassen

Als een crossbody tas je als muziek in de oren klinkt dan zul je waarschijnlijk op zoektocht gaan naar een prachtige tas. Dit gaat waarschijnlijk een moeilijke keuze worden voor je, aangezien er zoveel verschillende crossbody tassen op de markt zijn te vinden. Crossbody tassen kun je in elke kleur die je maar kunt bedenken kopen, terwijl er ook nog eens een verschil zal zitten in de formaat en het gebruikte materiaal. Daarbij moet wel gezegd worden dat de meeste crossbody tassen geproduceerd zijn van leer, wat natuurlijk een prachtig materiaal is voor een tas.

Nederlandse merken

Tevens zijn er veel merken die crossbody tassen ontwikkelen en verkopen, waaronder verscheidene Nederlandse tassenproducenten. Het merk Burkely is hier een voorbeeld van, wat in 1988 werd opgericht en tassen maakt van mooi runderleer. Ook het jonge DSTRCT afkomstig uit Nederland is sinds kort populair aan het worden. waarmee ze de oude ambacht van handgemaakte leren tassen willen terug brengen. O My Bag, opgericht door Paulien Wesselink, focust zich op het produceren van tassen met eco-leer, waarmee ze een minieme impact willen hebben op de natuur. Het merk Legend komt tevens uit Nederland en is al sinds 2007 bezig met het produceren van prachtige producten van leer.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 17:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 17:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?