Wat is vloerverwarming en waarom is het zo populair? · Foto('s): Pexels
  Pexels
RECLAME

Wat is vloerverwarming en waarom is het zo populair?

dinsdag 06 december 2022

LEEUWARDEN – Vloerverwarming is een manier van verwarming die steeds meer gebruikt wordt. Het kan op verschillende manieren geleverd worden, zoals elektrische vloerverwarming of watergekoelde vloerverwarming. Beide systemen hebben verschillende voordelen. Elektrische vloerverwarming is eenvoudig te installeren en kan in sommige gevallen goedkoper zijn dan watergekoelde vloerverwarming. Watergekoelde vloerverwarming is echter efficiënter en geeft een aangenamere warmte af dan elektrische vloerverwarming. Voor beide systemen geldt dat ze een gelijkmatige warmteverdeling hebben en dat er geen koude plekken in huis ontstaan. Vloerverwarming is dus een ideale manier van verwarming voor elk huis.

Kijk naar je verbruik

Wanneer je kiest voor het laten aanleggen van vloerverwarming, dan is het ook raadzaam om te kijken naar je huidige energieleverancier. Net als online je zorgverzekering vergelijken, is dit ook voor je energieleverancier een aanrader. Wist je namelijk dat je hier jaarlijks flink op kunt besparen? Dus waarom zou je teveel betalen, terwijl dit helemaal niet nodig is? Zorg er dus voor dat je dit doet voor meerdere vaste lasten, zodat je aan het einde van de maand een paar euro extra overhoudt, wat je kunt besteden aan andere dingen.

Waarom kiezen voor elektrische vloerverwarming?

Vloerverwarming is een populaire manier van verwarming, vooral in landen met koude winters. Vloerverwarming werkt door het opwarmen van de vloer en verspreidt dan de warmte door de kamer. Er zijn verschillende manieren waarop vloerverwarming kan worden bereikt, waaronder elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van elektrische weerstandsverwarming elementen die onder de vloer worden geplaatst of aangebracht. Deze elementen worden aangesloten op een thermostaat die ervoor zorgt dat ze niet te warm worden. Vloerverwarming is een efficiënte manier van verwarming omdat het directe warmte geeft aan mensen en objecten in een kamer in plaats van de lucht. Dit betekent dat er minder energie wordt verspild en dat er minder CO2 uitgestoten wordt. Bovendien is elektrische vloerverwarming makkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het een goede optie is voor veel huiseigenaren.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Wanneer u verwarming onder de vloer wilt aanleggen, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Elektrische vloerverwarmingsmatten zijn geschikt voor alle soorten vloeren, maar PVC vloeren worden niet aanbevolen. Houten vloeren kunnen wel gebruikt worden, maar let er wel op dat de temperatuur niet te hoog wordt. Laminaat vloeren zijn over het algemeen goed tegen vloerverwarming, maar let wel op de eventuele krimp. Om ervoor te zorgen dat uw vloer lang meegaat, is het raadzaam om eerst een deskundige in te schakelen. Hij of zij kan u precies vertellen welke vloer het beste bij uw situatie past.

Hoe leg je een elektrische vloerverwarmingsmat?

Elektrische vloerverwarmingsmatten zijn een efficiënte manier om de vloer te verwarmen. Het voordeel is dat deze ook werken op zonnepanelen. Het is echter belangrijk om de mat goed te leggen, zodat de verwarming optimaal werkt. Voordat je de mat aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en droog is. Vervolgens leg je de mat neer en sluit je hem aan op het elektriciteitsnet. Zorg ervoor dat je de mat niet oververhit, omdat dit schade kan toebrengen aan de vloer. Als alles goed is afgesteld, kun je genieten van een aangenaam.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio