Wat kost het waterdicht maken van een gevel?

Dinsdag 03-03-2020
DOKKUM - Als je vochtproblemen hebt in jouw woning dan kan dit grotendeels komen doordat het vocht doorslaat door een gevel of buitenmuur. Om dit probleem op te lossen kun je de gevel waterdicht maken, wat ook wel impregneren of hydrofoberen wordt genoemd. Hierdoor zal er helemaal geen water meer doordringen van buiten naar de binnenmuur. Zodoende zul je dus geen last meer hebben van vocht in jouw huis.

Over het algemeen zijn de gemiddelde kosten gevelrenovatie bij het impregneren van de gevel relatief laag. Per vierkante meter zal de gemiddelde prijs bij een impregnatie tussen de 5 en 6 euro liggen, wat dus best meevalt. Toch kan dit bedrag variëren. Het is dan ook aan te raden om een offerte aan te vragen zodat je precies weet wat de kosten van de klus zullen zijn. Over het algemeen zal de gemiddelde kosten van het impregneren van een buitenmuur of een gevel op ongeveer 750 euro uitkomen, dit is per 100 vierkante meter.

Hiermee is het waterdicht maken van een gevel een stuk goedkoper dan een gevel reiniging. Dit kost namelijk per 100 vierkante meter over het algemeen 1650 euro. Overigens hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Dit komt doordat de prijs onder meer beïnvloed wordt door het formaat van de gevel, maar ook op het type vuil dat op de gevel aanwezig is. Daarnaast zal ook het soort voegwerk bepalend zijn voor het uiteindelijke bedrag dat je ervoor zult moeten betalen aan de vakmannen.

Het reinigen van een gevel kan van belang zijn om een aantal verschillende redenen. Het heeft onder meer een positief effect op het behoud van de gevel, wat natuurlijk belangrijk is. Daarnaast kan de gevel reiniging ook helpen als je van plan bent om je woning te verkopen of te verhuren. Bovendien zal je huis er simpelweg ook gewoon beter uitzien als de gevel schoon is. Dit doe je door de buitenmuren met een regelmaat schoon te maken en te reinigen, hierdoor wordt het aanzicht van je woning hoe dan ook verbeterd. Het zal er weer als nieuw uit zien.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie