W.I.K.’34 pakt winst tegen buur KV Veenwouden · Foto('s):

W.I.K.’34 pakt winst tegen buur KV Veenwouden

zondag 16 december 2018

Zaterdag 16 december moest W.I.K. met een licht aangepaste opstelling in de late namiddag aantreden in de derby tegen Veenwouden. De balsponsor van deze wedstrijd was Auto en Touringsbedrijf DE JONG uit Damwâld, en de pupil van deze week was Tiny Fokkens (D2).

De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen, resulteerde in een grote overwinning voor de ploeg uit Damwâld. Op het moment van de wedstrijd stond Veenwouden nog puntloos onderaan de competitie, en W.I.K. stond op slechts één punt net iets boven Veenwouden. Het belang van deze wedstrijd was groot, omdat de winnaar van deze wedstrijd door de twee gewonnen punten de stap naar de middenmoot van de competitie kon maken.

Beide ploegen begonnen stroef aan de wedstrijd. Aan beide kanten werden de nodige kansen gemist, waardoor het aantal doelpunten in het eerste gedeelte van de eerste helft erg tegenviel. Langzaam maar zeker wist W.I.K in de eerste helft wel uit te lopen door net iets beter spel te laten zien dan de ploeg uit Veenwouden. Dit leidde tot een 7-3 tussenstand in de rust. Na de rust werd de lijn van de eerste helft doorgezet, en liep de ploeg uit Damwâld nog iets verder uit. Heel veel doelpunten werden er door beide ploegen echter niet meer gemaakt. De wedstrijd W.I.K.– Veenwouden eindigde met een eindstand van 15-7.

Korfbalvereniging W.I.K belandt na deze winst op de vierde plek in de ranglijst, waar Veenwouden nog puntloos onderaan de ranglijst blijft staan. Beide ploegen kunnen na deze wedstrijd hun welverdiende kerstvakantie gaan vieren. Na de kerstvakantie treedt W.I.K op 12 januari om 19:55 thuis aan tegen de nummer drie uit de competitie, DWA/Argo. Veenwouden neemt het op diezelfde datum op tegen de nummer één uit de competitie, DTS in Surhuisterveen.

Doelpuntenmakers WIK’34: Johan Boskma 6x, Franke Zeinstra 2x, Sybrand de Boer 2x, Femke Swart 2x, Miranda Krol, Marinus de Vries en Taeke Visser.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00