Weekendje weg? Hier is je paklijst

Donderdag 25-07-2019
DE WESTEREEN - Een weekendje weg is gauw geregeld. Dat weet iedereen. Je bedenkt op woensdag dat je vrijdag vertrekken wilt en weg ben je. Weekendtas is zo gepakt. Vlug, vlug en dan erachter komen dat je iets vergeten bent. Daarom geven we je hier tips voor wat je echt mee moet nemen. En vooral niet teveel. Inpakken en wegwezen.

Voordat we dit compacte lijstje geven even een tip; Ja, er kan altijd van alles gebeuren. Dat wil echter niet zeggen dat je vijf setjes kleding meeneemt. Overal is een oplossing voor en denk niet in problemen. Je ging een weekend relaxen toch? Dan ga je je niet vooraf druk maken om zaken die nog helemaal niet aan de orde zijn. Klinkt een beetje belerend, maar zo is het wel. Anders kun je beter thuis blijven.

Ga voor relaxed, minimaal aantal spullen, hoogste plezier. Check van tevoren de weersvoorspellingen en bekijk een beetje wat je wilt gaan ondernemen. Dat is genoeg om je garderobe op af te stemmen. En om eventueel andere accessoires met je mee te sjouwen. Maar sjouwen? Liever niet, toch.

Tas

Ten eerste pak je de meest handige tas met de meeste ruimte. Tip: een ruime weekendtas of travelbag of rugzak. Die zijn er in alles soorten en maten. Als je kiest voor een kwaliteitstas zijn ze er van Eastpak tot Cowboysbag en nog zoveel meer.

Kleding

Je weet wel, kom je met een hele stapel schone shirts weer terug. Zonde van de ruimte in je rugzak. Kies bij een weekendje weg voor twee shirts, een trui en een broek. Het ligt natuurlijk aan het weer of je kiest voor korte of lange mouw en korte of lange broek.

Dames, laat het jurkje achterwege of het moet een makkelijk opvouwbaar exemplaar zijn. En dat vest of die jas trek je aan op de dag van vertrek. Dat scheelt ruimte in je tas. Vergeet schoon ondergoed en sokken niet. Die passen altijd wel ergens in een hoekje van je weekendtas. Net als een badpak, bikini of zwembroek.

Schoenen

Trek de meeste comfortabele schoenen aan en laat het daarbij. Je kunt eventueel nog wel slippers in je tas stoppen.

Toilettas

Stop in je compacte toilettas tandpasta, tandenborstel, deodorant, kleine haarborstel en zeep dat ook als shampoo gebruikt kan. Zonnebrand is absoluut een must als je richting zonnige oorden gaat. Dag- en nachtcrèmetjes en make-up? Kies voor een overall crème in een kleine tube (sowieso als je gaat vliegen met louter handbagage) en die make-up, is het echt nodig?

Electronica

Laad je telefoon goed op en laat de laptop thuis. Dat scheelt niet alleen ruimte, je weet je ook nog eens verzekerd van een relaxed weekend. Wel zo slim. Oplaadkabels kunnen verder wel in hoekje van de tas.

Nodig

Paspoort en tickets moet je natuurlijk niet vergeten, maar daar is altijd wel ruimte voor.

Medicatie

Medicatie is heel persoonlijk. Dat moet mee als je dat nodig hebt. In een ruime rugzak of weekendtas lukt dat altijd wel. En dat is uiteraard noodzakelijk. Verder kun je denken aan paracetamol en diarree-remmers bijvoorbeeld.

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie