Weer een top weekend voor Turn- en Gymsport Dokkum

Maandag 11-02-2019
DOKKUM - Dit weekend was het tweede meetpunt voor doorstroming naar de Friese kampioenschappen op 2 maart in Ureterp. Zaterdag kwamen de eerste teams van Turn- en Gymsport Dokkum de vloer op in Sneek.

Bij de E jeugd duo’s misten Amelyn de Boer en Chantal Aletta Sijtsma nipt het podium en veroverden de 4e plaats. Clubgenootjes Manou Storm en Yada Post lieten een prachtige oefening zien maar moesten helaas een val incasseren waardoor ze uit de buurt bleven van het podium. Marieke de Beer, Flore Postma en Jildou Kootstra presteerden geweldig en werden bij de D trio’s 3e. In dezelfde categorie was er een 6e plaats voor Chantal Esmee Visser, Baukje Post en Baukje van Meekeren. Een mooie strijd was het bij de jeugd trio’s D waar Anouk Knoop, Nikita van Kammen en Ytsje de Roos een mooie zilver plak in ontvangst mochten nemen. Onze jongste deelnemers wisten de jury te charmeren met hun geweldige uitstraling. Brons was er dan ook voor het E jeugd trio Esmee Mullender, Hiske Sjoukje de Roos en Isabel Nicole van der Meulen.

Door blessureleed is de oefening van Daniëlle Esmée Dijkstra, Lieke Minnema en Lieke de Bruin E junioren trio zo aangepast dat meedoen belangrijker is dan winnen. Groot was de verassing dan ook dat dit team op karakter 3e werd. Een niveau hoger maar in dezelfde leeftijd was het goud voor D junioren trio Arwen Bo de Jager, Janet van der Meulen en Sarah Felice van der Meulen. De strijd bij de E senioren duo´s was bloedstollend het podium zat dan ook op op enkele tienden van elkaar. Danique Uiterdijk en Lianne Reitsma behaalden het brons terwijl Lies Teertstra en Marije Elzinga zilver omgehangen kregen. Charissa Terpstra en Jessica Dijkstra lieten ook een prachtige oefening zien maar de andere teams waren vandaag net wat beter.

Zondag mochten de volgende teams aan de bak in Surhuisterveen. Voor de E senioren was het een combinatie van pech en als eerste de vloer op en een cijfer neer zetten. José Holtewes en Jannah van der Velde kwamen evenals clubgenootjes Angela Zevenhuizen en Pytrich Adema ondanks een goed optreden net te kort voor het podium. Bij de D senioren duo´s kwamen drie teams de vloer op. Lieke van der Meer en Gwenda Krol hadden het zwaar deze dag ze konden de spanning die nodig is net niet helemaal pakken. Clubgenootjes Suzanne de Beer en Linda van der Bij bleven Alyssa Zeilinga en Jacqueline Osinga nipt voor en veroverden het brons.

Het jonge D jeugd duo Jenny Lin Kootstra en Silje van der Wal zijn een klasse apart. Ondanks een fout waar ze de nodige aftrek voor kregen werden ze nog prachtig 2e. een niveau lager E jeugd kwamen Caithlyn de Vries en Jildau Uitterdijk de vloer op. Ze werden door de jury zwaar gestraft met tijdsfouten wat het team een podiumplaats heeft gekost. Ook het jeugd trio Jirte Ludema, Julia Ludema en Milena Eelkema kregen te maken met een tijdsfout waardoor het podium niet in beeld kwam.

Bij de E junioren trio´s werd het een klein TGD feestje met zilver voor Daniëlle Esmée Dijkstra, Lieke Minnema en Lieke de Bruin met nipt achter hen clubgenootjes Iris Visser, Naomi Postma en Nienke Postma die brons kregen. Baukje Anna van der Meulen, Anna Nuveld en Aukelies IJbema deden mee om wedstrijdroutine te houden. Door een blessure konden ze niet een volwaardige oefening neer zetten. Dat de concurrentie hoog is hebben Anke Emma Blom en Dian Smit ervaren. Ondanks een prachtige oefening met hoge score eindigden ze net naast het podium bij de D junioren duo´s. De dag werd voor Turn/ en Gymsport Dokkum prachtig afgesloten met een zilveren plak voor het E trio senioren Rianne Bakker, Sanne Stuivenvolt en Silja Knoppers.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie