Weinig belangstelling voor inloopavond vervanging bruggen

Woensdag 13-06-2018
ANJUM - Dinsdagavond 12 juni, tussen 17.00 en 19.30 uur waren de deuren geopend van MFA De Dobbe in Anjum. Tijdens deze inloopbijeenkomst konden belangstellenden zich laten informeren door aannemer Oosterhuis uit Nijeveen hoe de planning en het werk er uit zal zien.

Het gaat hier om vervanging van de bruggen; Reidswâl en de Wite Brêge tussen Anjum en Ee, maar ook de grote brug in de Saatsenwei. De plannen die op tafel lagen heeft betrekking op het bevaarbaar maken van de Súd Ie, de vaarweg van Dokkum naar het Lauwersmeer. Om onder de bruggen door te kunnen, worden een aantal fietsbruggen opgehoogd met ruim een meter. Zo kunnen sloepen en dergelijke straks ongehinderd doorvaren.

De belangstelling was niet heel groot, er waren meer mensen aanwezig die bij de bouw betrokken zijn dan mensen die zich wilden laten informeren. Wat men vooral graag wou weten is hoe gaan de omleidingsroutes lopen en wat is het tijdschema. Ook was er een discussie over hoe het staat met de opvaarten in Noordoost Fryslân. Dit blijkt nog altijd een hekel punt te zijn, met veel onduidelijkheden. De start zal eind deze maand beginnen en naar verwachting dient alles klaar te zijn zo rond de derde week van oktober.

Wanneer de Wite Brêge gereed is, start de vervanging van de brug in de Saatsenwei. Zodra de Wite brêge weer is opengesteld voor het verkeer, wordt de houten brug van Wetterskip Fryslân (tussen de beide gemalen) verwijderd. Hiervoor is inmiddels een apart pad aangelegd voor onderhoud aan het gemaal. Tijdens de werkzaamheden zijn een aantal wegen gestremd. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Voor fietsers wordt er een aparte kortere route tijdelijk opengesteld.

terug naar overzicht
Voor de deur MFA De Dobbe in Anjum was het niet dringenUileg over de werkzaamhedenBrug in de Saatsenwei
© Foto's: Peters Foto Nieuws


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie