Wendy’s Beautiek roept op tot sluiting schoonheidssalons i.v.m. coronavirus

Woensdag 18-03-2020
NOARDEAST FRYSLâN - Ondanks dat sauna`s moeten sluiten en persoonlijk contact tot 1,5 meter wordt geadviseerd blijven veel salons in Noardeast Fryslân open. Er wordt hygiënisch gewerkt, wordt op hun site vermeld. En ze zijn niet in strijd met de wet: of toch? Wendy van der Velde van Wendy’s Beautiek heeft sinds zondagmiddag besloten de deuren eerst voor 2 weken te sluiten. Hier volgt haar reactie:

Hallo lieve klanten,
Nu het coronavirus ook in het noorden zijn weg vindt, en wij als salon onze verantwoordelijkheid willen nemen tegenover jullie, onze lieve klanten, hebben we besloten de salon voorlopig voor twee weken te sluiten.

Tijdens ons werk staan we dicht bij jullie, en wij zien 10 tot 15 klanten per dag. Dat zou kunnen betekenen dat als er 1 persoon later het virus blijkt te hebben, wij ondertussen veel mensen besmet hebben. Daar werken wij liever niet aan mee.

De afgelopen dagen hebben we de salon vaak schoongemaakt en gedesinfecteerd. Trapleuningen, deurkrukken, stoelleuningen en het pinautomaat liepen we na elke klant na. En de mondkapjes op, of ze nou wel of niet hebben geholpen, wij hebben ons best gedaan.

Om jullie tegemoet te komen hebben we nog gedacht aan een `hamsteractie` 1+1 voor de shampoo`s en dagcrèmes ofzo. Dan krijg je er bijvoorbeeld een gratis wc rol bij, maar helaas… Dat gaat een `after-actie` worden als we weer openen, beloofd.

Mochten jullie vragen hebben, omdat je een ontstoken teen hebt, of iets anders noodzakelijks, stuur dan gerust een facebookberichtje of mailtje. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Aangezien steeds meer salons hun deuren moeten sluiten in de rest van Nederland, en RIVM en brancheorganisaties onduidelijk zijn (netjes epileren op 1,5 meter is toch een hele uitdaging, vond Wendy van der Velde van Wendy`s Beautiek) roept Wendy de salons in Noardeast Fryslân op om nu te sluiten zodat in deze branche sprake zal zijn van een zo kort mogelijke sluiting en zo weinig mogelijk besmettingen in onze regio.

Hartelijke groeten,
Wendy van der Velde

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie