Westenstein ll en subsidies in de Weekend Nieuwsshow

Zondag 16-09-2018
DE WESTEREEN - Zaterdag kwamen er een aantal interessante onderwerpen voorbij tijdens de Weekend Nieuwsshow. Wethouder Jan Benedictus en Pouwel Pijnacker spraken over Mooi Westenstein. Willem van der Veen kwam vertellen over het belang om sportclubs te helpen met subsidies. Een ander onderwerp ging over één van de winnaars in Noordoost Friesland die van het mienskipsfûns een extra bonus van € 2.018: het Hof van Heden in Engwierum. De Column van de Week kwam van Bouke Hoekstra, met als onderwerp ‘bewegen’. 

Wethouder Jan Benedictus van Gemeente Kollumerland en Pouwel Pijnacker van Lyts Wâld B.V. spraken over de uitbreiding van de 55 woningcontingenten in Kollum. Er is al veel belangstelling voor deze woningen die op een eiland gebouwd zijn. Er komen twee onder één kap woningen, maar ook vrijstaande woningen. Vrijdag 21 september wordt het plan geopend, met wethouder Jan Benedictus.

Willem van der Veen kwam vertellen namens CDA Noardeast Fryslân. Het CDA wil dat de gemeente sportclubs gaat ondersteunen bij de aanvraag van subsidies. Vaak zijn de sportverenigingen niet goed op de hoogte van de aanwezige mogelijkheden. Er blijft op deze wijze veel geld op de plank liggen. Met de subsidies kunnen sportclubs investeren in de toekomst van hun vereniging.  De nieuwe Vaak zijn de sportverenigingen niet goed op de hoogte van de aanwezige mogelijkheden. Er blijft op deze wijze veel geld op de plank liggen. de vrijwilligers bij de sportclubs hier daarom in de toekomst beter op wijzen.

Marianne van der Velde en Alexandra Wiersema spraken over hun bedrijf dat een bonus kreeg van it Mienskipfûns. Vol passie spraken zij over hun werk in het bedrijf.  ‘t Hof van Heden is een kennistuin waarbij toegankelijkheid, educatie en gezonde voeding centraal staan. De initiatiefnemers gaan het biologisch akkerbouwbedrijf Timpelsteed en de zorgboerderij Vento Verde toegankelijker maken voor toeristen, scholen, peuteropvang en inwoners van Engwierum.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Jan Benedictus & Pouwel PijnackerWillem van der VeenColumnist Bouke Hoekstra
© Foto's: Marlinde van der Woude


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie