Wethouder Benedictus las voor op CBS de Stapstien

Woensdag 10-10-2018
KOLLUMERZWAAG - Woensdag 10 oktober was wethouder Benedictus van de gemeente Kollumerland c.a. aanwezig op CBS de Stapstien in Kollumerzwaag. Ongeveer zestig kinderen uit de groepen zes en zeven luisterden aandachtig naar de wethouder.

Op 10 oktober was namelijk de Nationale Dag van de Duurzaamheid. Deze werd voor de tiende keer georganiseerd. In het hele land wordt aandacht besteed aan een duurzaam leven op aarde. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met NME – centrum De Klyster.

De wethouder combineerde deze dag  met het thema “Vriendschap” van de Kinderboekenweek. Hij las het Fryske ferhaal  “Skoalkamp foar Sufferts”.

De wethouder vertelde onder andere over bijen, dat de kinderen erg aansprak. Veel kinderen hadden ervaringen met wespensteken de afgelopen zomer en vertelden graag hun eigen verhaal hierover.

Om wat te vertellen over duurzaamheid liet de wethouder graag over aan de docenten, omdat het een heel breed begrip is en daar de tijd te kort voor is.

terug naar overzicht
Wethouder Benedictus las voor op CBS de StapstienWethouder Benedictus las voor op CBS de StapstienKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jantsje Wiersma


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie