Wethouder Jouke Douwe de Vries leest voor op de Nynke van Hichtum · Foto('s): 

Wethouder Jouke Douwe de Vries leest voor op de Nynke van Hichtum

donderdag 23 januari 2020

Op de Nynke van Hichtum vindt men het belangrijk dat kinderen goed kunnen lezen. Daarom besteden ze veel aandacht aan het leesonderwijs. Naast dat ze de kinderen leren lezen, wordt er ook veel voorgelezen. Dat is niet alleen heel gezellig, het is ook belangrijk. Het vergroot de woordenschat van kinderen en helpt ze om de wereld om zich heen te begrijpen.

Om het belang van voorlezen nog eens extra te benadrukken doet de Nynke van Hichtum mee aan de Nationale Voorleesdagen. Ieder jaar staat er tijdens deze voorleesdagen een prentenboek centraal. Dit jaar is dat het prentenboek ‘Moppereend’.

Bij de jongste kinderen van de Nynke van Hichtum was het deze keer niet hun eigen juf Franca die het prentenboek ‘Moppereend’ voorlas, maar wethouder Jouke Douwe de Vries. Aan de gezichten van de kinderen te zien hebben ze genoten van het verhaal dat de wethouder voorlas.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?