Wethouder van Esch blijft Hanemaaijer voorlopig vervangen · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Wethouder van Esch blijft Hanemaaijer voorlopig vervangen

dinsdag 10 december 2019

Het college van de gemeente Noardeast-Fryslân gaat waarschijnlijk de benoeming van de tijdelijke wethouder Engbert van Esch op donderdag 19 december tijdens de raadsvergadering verlengen tot 11 april 2020. Hij vervangt CDA-wethouder Esther Hanemaaijer officieel tot zaterdag 21 december, die vanwege ziekte haar werkzaamheden heeft moeten neerleggen. De ziekte van mevrouw Hanemaaijer is dusdanig dat zij niet per 22 december a.s. haar werkzaamheden kan hervatten. Het college heeft daarom op 26 november besloten haar nogmaals ziekteverlof te verlenen.

Ook zal de raad op deze avond kijken naar de benoeming van wethouder T. Berends, dit omdat hij nog steeds woonachtig is in Onnen en daarmee nog steeds geen ingezetene is van de gemeente Noardeast-Fryslân. De Gemeentewet voorziet echter de mogelijkheid om weer voor een jaar ontheffing te verlenen met ingang van 2 januari 2020. Zonder het verlengen van deze ontheffing voldoet de wethouder niet aan de vereisten voor het wethouderschap en loopt het wethouderschap daarmee ten einde.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?