Wielerronde De Westereen en politieke lijsttrekkers in De Simmer

Zondag 19-08-2018
DE WESTEREEN - In de zomer staat Noordoost Fryslân niet stil, dus de vrijwilligers van Streekomroep RTV NOF evenmin. Zaterdag 18 augustus deden we in het radioprogramma De Simmer live verslag van de Wielerronde De Westereen, IFKS Skûtsjesilen en spraken we met de politieke lijsttrekkers over de gemeenteraadsverkiezingen. 

In het weekend van 24 en 25 augustus staat de elfde editie van de Kennedymars Fryslân te gebeuren. Sytze Wijbenga van organisatiecomité SportDrieWo blikte bij RTV NOF alvast vooruit. ,,Het is zo’n mooi evenement, al die honderden wandelaars zien lopen. Als het zaterdagavond 18 uur zal ik heel tevreden zijn als deelnemers binnen zijn en alles goed is gegaan!”

Reporter Yde Prins was bij de 67e Wielerronde van De Westereen. Hij sprak met wielerverenging Otto Ebbens, die het evenement organiseerde, en de winnaars bij de junioren. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân op 21 november schuiven er in De Simmer lijsttrekkers aan om over hun partij te vertellen.

En ze blikten alvast vooruit op de verkiezingscampagne. Deze week waren Bert Koonstra (FNP Noardeast-Fryslân), Klaas de Jager (ChristenUnie Noardeast-Fryslân) en Jouke Douwe de Vries (S!N) te gast. De Simmer is terug te luisteren in de herhaling op zondagmiddag tussen 13:00 uur – 17:00 uur.

terug naar overzicht
Sytze Wijbenga over de Kennedymars FryslânBert Koonstra - Lijsttrekker FNP Noardeast-FryslânJouke Douwe de Vries - Lijsttrekker S!NKlaas de Jager - Lijsttrekker ChristenUnie Noardeast-Fryslân
© Foto's: Waatze Kerkstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie