Wielrentalent Hartthijs de Vries stopt vanwege hartritmestoornissen

Woensdag 03-01-2018
KOLLUM - De kersverse aanwinst van Team Roompot – Nederlandse Loterij de 21-jarige Hartthijs de Vries uit Kollum heeft op advies van zijn artsen besloten om de ploeg onverwachts te verlaten en zijn prof carriere op on-hold te zetten. Team Roompot – Nederlandse Loterij scoutte De Vries bij SEG Racing Academy als een veelbelovend talent, echter bleek hij afgelopen periode te kampen met verschillende lichamelijke klachten. Na uitgebreid onderzoek blijkt dit te herleiden naar een hartritme stoornis.

“Helaas komt m’n carrière bij Team Roompot – Nederlandse Loterij onverwachts vroeg ten einde. Het was een hele lastige beslissing om mijn profcontract op te geven, echter de enige juiste keuze voor mij is om het dokters advies op te volgen en mijn gezondheid voorrang te geven. In overleg met het management hebben we snel een besluit genomen om hiermee de ploeg genoeg ruimte te geven het gat nog op tijd voor het seizoen op te vullen”, aldus De Vries die dit seizoen zou debuteren als profrenner.

“We zijn zeer geschrokken van het onverwachtse nieuws en betreuren het enorm dat Hartthijs direct het team zal verlaten. Binnen Team Roompot – Nederlandse Loterij zijn wij continue op zoek naar nieuwe Nederlandse talenten die we kunnen helpen om binnen de wielerwereld een succesvolle carriere op te bouwen. Hartthijs was hier zeker een van,” reageert teammanager Michael Zijlaard op de beslissing van De Vries.terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie