Winnaars sportprijzen en cultuurprijs Dantumadiel bekend

Vrijdag 12-12-2014
BROEKSTERWâLD - De jury heeft na lang beraad de winnaars van de sportprijzen en de cultuurprijs van Gemeente Dantumadiel bekend gemaakt. In de categorie ‘Sporter fan it jier 2014’ is de negentienjarige schaatser Siewart Sjoerd Wiersma uit Wâlterswâld in de prijzen gevallen. Hij behaalde dit jaar de eerste plaats op de marathon competitie Regio Noord/Oost. Het VIOD vrouwen beachsoccerteam is er met de prijs ‘sportploech van it jier 2014’ vandoor gegaan. De ploeg is dit jaar uitgeroepen tot Nederlands kampioen beachsoccer voor vrouwen. De cultuurprijs gaat dit jaar naar stichting De Sûkerei uit Damwald voor hun bijdrage aan de cultuur van de gemeente.

De winnaars zullen hun prijs in ontvangst nemen op 2 januari 2015 tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Dantumadiel. Deze vindt plaats om 19.15 uur in dorpshuis de Pipegael te Broeksterwâld. Wethouder Emke Peterson zal de prijzen uitreiken. Siewart deed afgelopen seizoen mee aan de marathon competitie van de Regio Noord/Oost. Deze competitie bestond uit tien wedstrijden op verschillende ijsbanen. Van de tien wedstrijden stond Siewart maar liefst zes keer op het podium, waarvan twee keer op het hoogste schavot. Met een eindtotaal van 308,2 punten mocht Siewart zich de absolute winnaar van deze competitie noemen. De prestaties van Siewart bleven niet onopgemerkt. Inmiddels maakt Siewart deel uit van de Jong Talentengroep van de Marathonselectie Friesland en is hij alweer volop in training bij zijn nieuwe ploeg.

Het vrouwenbeachsoccerteam van VIOD was één van de acht deelnemers van de eredivisie beachsoccer voor vrouwen. Na een aantal spannende wedstrijden wist het team van VIOD zich in de finale te plaatsen. Na een meeslepende strijd versloeg VIOD de tegenstander en mochten de dames zich Nederlands kampioen beachsoccer noemen. Stichting de Sûkerei bestaat uit een groep vrijwilligers die een cultuurhistorisch museum in Damwâld beheren en onderhouden. Het museum neemt bezoekers mee terug in de tijd naar de jaren 1900. Behalve het museum biedt de stichting ook diverse andere activiteiten aan. Zo worden er activiteiten georganiseerd voor mensen in verpleeg- en verzorghuizen en worden kinderen op een spelenderwijze bekend gemaakt met hun voorvaderen.

Voor de derde keer op rij worden dit jaar de sportprijzen en de cultuurprijs van gemeente Dantumadiel uitgereikt. De afgelopen maanden konden inwoners hiervoor kandidaten aanmelden. Dit jaar bestond de jury van de sportprijzen uit Hendrikje Talsma van RTV-NOF, Douwe Boersma van Omrop Fryslân, wethouder Emke Peterson en ambtenaar sport Kelly van Dijk. De jury van de cultuurprijs was gevormd uit wethouder van sport en cultuur Emke Peterson en ambtenaar cultuur Ineke Boskma.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie