Winnaars van populaire vlaggenactie Admiraliteitsdagen bekend

Dinsdag 12-09-2017
DOKKUM - Tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum werden afgelopen zaterdag de winnende straten van de vlaggenactie bekend gemaakt. Door zoveel mogelijk Admiraliteitsvlaggen op te hangen maakten deelnemende straten kans op een feestelijke Burgerparty voor de hele straat.

De 2 straten die als winnaars uit de bus kwamen zijn de Spriens en de P.O. Brouwerstraat in Dokkum! Beide straten hadden zich bij de Dokkumer Vlaggen Centrale opgegeven en waren samen met vijf andere straten in de race voor de felbegeerde burgerparty. De jury van de vlaggenactie van de Admiraliteitsdagen is voor het weekend bij de straten langs geweest om te controleren of zij de vlaggen daadwerkelijk hadden uithangen. Vervolgens heeft een verloting plaats gevonden onder de straten die volledig blauw kleurden. De Spriens en de P.O. Brouwerstraat gaan genieten van smakelijke hamburgers, compleet verzorgd door Albert Heijn Dokkum/Damwâld en de Dokkumer Vlaggen Centrale op burendag 2017.

Inwoners van Dokkum gaven massaal gehoor aan de oproep van de organisatie om de donkerblauwe vlaggen op te hangen. Een groot deel van de stad kleurde daardoor donkerblauw voor hét maritieme festival van het Noorden. Dit jaar gingen er weer honderden vlaggen over de toonbank, waardoor het totaal aantal verkochte vlaggen in vier jaar tijd al in de duizenden loopt. De buurt burgerparty is een gezamenlijk initiatief van de Admiraliteitsdagen, Albert Heijn Dokkum, Albert Heijn Damwoude en de Dokkumer Vlaggen Centrale. Deze organisaties hadden zich voor de Admiraliteitsdagen 2017 als doel gesteld om van Dokkum opnieuw een sfeervolle, blauw gekleurde vlaggenstad te maken.

terug naar overzicht
De Spriens winnaar populaire vlaggenactie AdmiraliteitsdagenDe P.O. Brouwerstraat winnaaar populaire vlaggenactie Admiraliteitsdagen
© Foto's: Nanne Nicolai


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie