Winst maar geen prijs voor WTOC · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

Winst maar geen prijs voor WTOC

zondag 26 mei 2019

Alleen bij winst en liefst met grote cijfers had WTOC nog kans op nacompetitie en zelfs nog op het kampioenschap. Helaas beide is niet gelukt, de andere wedstrijden werden niet in het voordeel van WTOC beslist.

WTOC begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam in de 5e minuut al op voorsprong. Taede van der Ploeg gaf voor en Jaap de Bruin schoof de bal binnen 0-1.Even later kwam WTOC met schrik vrij Berend Jan Prins de bal net voor de doellijn wegwerken. Jaap de Bruin toucheerde de lat via de handen van de doelman. Jan Smid kopte in de handen van de doelman. Uit een vrije trap schoot Jilles Bosma raak in de 30e minuut 0-2.

Hierna was WTOC de kluts kwijt. Jorrit Boomsma raakte de onderkant van de lat. In de 37e minuut was het wel raak Evert Telenga scoorde de 1-2. Doelman Fokke Zijlstra moest nog een keer redding brengen. Wierd de Vries maakte de in de 42e minuut de 1-3. Harmen Schuitmaker schoot op de lat.

Na de thee was het al snel 1-4, Jilles Bosma bediende Jaap de Bruin in 48e minuut en via doelman Sander de Boer rolde de bal over de doellijn. Uit een hoekschop nam Jaap de Bruin de bal in een keer op de pantoffel en bezorgde WTOC in de 53e minuut een comfortabele 1-5 voorsprong. Foarut kwam in de 65e minuut op 2-5 Pierre Algra benutte de hem geboden ruimte goed. Jan Smid werd onder applaus vervangen hij neemt na dit seizoen afscheid van WTOC. Fokke Zijlstra moest zijn niet geringe klasse tonen door enkele uitstekende reddingen wat wel nodig was om de overwinning veilig te stellen.

Het seizoen zit er op de spanning bleef tot de laatste wedstrijd aanwezig. Iets minder wisselvallig en een kampioenschap had er zeker in gezeten.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00