Workshop handlettering in bibliotheek Kollum

Zaterdag 07-10-2017
KOLLUM - Zaterdag 7 oktober waren er tien deelnemers voor deze workshop die plaats vond in Bibliotheek in Kollum een workshop handlettering. Docente Rimy Kootstra nam de deelnemers mee in de wereld van Oost-Indische inkt, inspirerende quotes en sierlijke letters.

De deelnemers kozen of verzonnen een quote, schetsten verschillende lettertypes en versieringen met potlood op papier en vulden de quote in met Oost-Indische inkt en een kroontjespen. Aan het eind van de workshop ging iedereen met een zelfgemaakte quote naar huis.

Kunst & cultuur  Handlettering, style je favoriete quote
Sierlijk getekende letters, inspirerende quotes, mooie teksten op menukaarten en posters, met de hand getekend en geschreven. De moderne vorm van kalligraferen wordt steeds populairder onder de nieuwe naam Handlettering. Het ziet er ingewikkeld uit maar door goed te kijken, door te doen en veel te oefenen krijg je het onder de knie. Door het gebruik van hulplijnen die aangeven waar je de letters wilt hebben en hoe hoog en breed ze moeten worden, door creatieve variaties op verschillende lettertypes met verdikking of schaduw, geef je eigen draai aan een favoriete quote. Handlettering is ontspannend en creatief, in korte tijd kun je iets moois maken.

terug naar overzicht
Workshop Handlettering in bibliotheek KollumWorkshop Handlettering in bibliotheek KollumMeer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie