WTOC hard onderuit tegen SC Twijzel · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC hard onderuit tegen SC Twijzel

zondag 13 mei 2018

Op voorhand een belangrijke wedstrijd voor WTOC, er moest gewonnen van concurrent Twijzel om nog een kans te houden om de nacompetitie te ontlopen en druk te houden op de overige concurrenten. Dit werd niet het geval, WTOC verloor kansloos en een aantal concurrenten wonnen ook, hier door lijkt WTOC zich vrijwel zeker op te kunnen gaan maken voor de nacompetitie.

Onder prima weeromstandigheden werd er om 14.30 afgetrapt op sportpark de Wygeast. Twijzel begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde al in de 4e minuut op de 0-1. Een voorzet van Wietze van der Valle vanaf de rechterkant werd niet goed weg gewerkt, de bal bleef liggen rond de 5 meter en Jelle Pilat was er als de kippen bij om de bal in te tikken. WTOC was duidelijk van slag, want de eerste 20 minuten kreeg Twijzel nog een aantal mogelijkheden, deze werden alleen niet goed uitgespeeld en hier door bleef WTOC in de wedstrijd. Na deze 20 minuten kreeg WTOC iets meer grip op de wedstrijd en kreeg Sipke Bijlstra een goede mogelijkheid. Maar keeper Bremer stond prima opgesteld. De druk werd iets meer opgevoerd door de mannen van trainer Oane Westra, maar dit resulteerde niet in echt grote kansen. In de 32e minuut nog een kansje voor Nyckele Smeding, maar wederom stond de keeper goed opgesteld. Meteen na deze aanval een counter van Twijzel die wel heel erg gemakkelijk door konden lopen, hier door zette Johannes v/d Meulen met een steekbal Wiebe Aardema 1 op 1 tegenover de keeper en hij faalde niet 0-2.

WTOC probeerde nog voor rust orde op zaken te stellen maar verder dan een afstand schot van Tedo de Bruin kwam het niet. Met een 0-2 stand gingen de mannen de kleedkamer in. Na rust moest het dan gebeuren, misschien een snelle tegengoal en dat zou Twijzel misschien aan het wankelen krijgen. Maar meteen na rust was het weer Twijzel wat beter uit de startblokken kwam. Meteen in de 48e minuut komen Wiebe en Johannes alleen op de keeper af. Door een belabberde breedtepass wordt deze kans alleen om zeep geholpen. Nog niet een paar minuten later weer 2 grote mogelijkheden voor Twijzel. Johannes v/d Meulen komt alleen op de keeper af maar Geoffrie weet te winnen. In de rebound wordt de bal nog van de lijn gehaald door Erik Bruinsma na een inzet van Wietse v/d Valle. Na een aantal grote kansen dus van Twijzel is het nog maar steeds 0-2 en zou WTOC nog steeds de aansluitingstreffer kunnen maken. Hier krijgt het echter maar één grote kans voor. In de 63e minuut legt Lars Merkus uit een vrije trap met een fijne trap de bal achter de verdediging. Jaap de Bruin neemt de bal in eens op de pantoffel maar helaas belandt de bal aan de verkeerde kant van de paal. In een alles of niets poging gaat WTOC 1 op 1 spelen in de laatste 20 minuten om nog proberen er wat van te maken. Hier maakt Twijzel gebruik van, want binnen de minuut dat WTOC 1 op 1 staat word het 0-3. Een lange bal van achteruit wordt door alles en iedereen gemist. Alleen Wiebe Aardema rekent hier op en is net eerder bij de bal als de keeper en rondt bekwaam af. De wedstrijd is nu definitief gespeeld. In het laatste kwartier is het geloof bij WTOC helemaal wel. De ploeg wil wel en blijft altijd knokken, maar er wordt te weinig gevoetbald waardoor de energie in de duels moet worden gestoken. De wedstrijd brandt als een nachtkaars uit.

Beide ploegen vinden het wel mooi geweest. In de blessure wordt het dan toch nog 0-4. Johannes v/d Meulen die al een aantal kansen wist te missen, pikt als nog zijn doelpuntje mee. Al met al een teleurstellende middag voor WTOC, dat zich dus lijkt op te gaan maken voor de nacompetitie. Hopelijk dat iedereen dan weer wat fitter is en aantal terug komen van hun blessure. Zodat WTOC er nog alles aan kan doen om in de 3e klasse te blijven!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00