Wtoc Dames 1 wint ook van EBC/Delfstrahuizen · Foto('s):

Wtoc Dames 1 wint ook van EBC/Delfstrahuizen

zaterdag 15 mei 2010

Wtoc Dames 1 is met een goede reeks bezig. Niet dat er elke wedstrijd oogstrelend voetbal wordt gespeeld. De nodige punten worden wel binnen gehaald. Omdat nog steeds niet bekend is hoeveel teams er uit de 3e klasse B degraderen(3 of 4) moesten de dames van Wtoc zaterdagmiddag weer aan de bak om een van de naaste belagers EBC/Delfstrahuizen op verdere achterstand te zetten. Wtoc Dames 1 won de wedstrijd wel met 4-2 maar wanneer EBC effectiever met de kansen was omgesprongen hadden ze zeker een gelijkspel behaald.

EBC kreeg deze middag goede kansen maar het vizier stond niet op scherp of de keepster van Wtoc blokkeerde het schot wel. De wedstrijd was amper 2 minuten oud toen Sonja Rekker het maar eens probeerde met een afstandsschot maar de kruising van paal en lat stond succes in de weg. In de 7e minuut lukte het Martha van Assen wel met een hoog afstandsschot. Via de handen van de keepster van EBC/Delfstrahuizen vliegt de bal in de goal 1-0. In de 13e minuut wordt EBC gevaarlijk als Wtoc terugspeelt op de keepster maar er nog een speelster  van EBC tussenstaat die met deze kans echter geen raad weet. In de 18e minuut breekt EBC over links door maar het schot vliegt over. In de 23e minuut een goede combinatie tussen Sonja Rekker en Maaike Nijboer. Sonja legt de bal vanaf de achterlijn keurig terug op Maaike maar die schiet over. Sonja komt een minuut later over rechts goed door maar schiet de bal voorlangs. EBC krijgt in de 37e minuut weer over links een goede kans maar via de handen van keepster gaat deze bal over de achterlijn. De corner levert niets op. Ook Wtoc mag nog een aantal corners nemen die gevaarlijk voor de goal verschijnen maar geen resultaat opleveren. EBC weet soms met kunst en vliegwerk de goal tot de rust verder schoon te houden. Ruststand 1-0. EBC wordt in de 2e helft gevaarlijker.

Er komt meer druk naar voren. Vooral de linker en rechterspits zijn deze middag door hun snelheid moeilijk af te stoppen. In de 47e en 51e minuut krijgt EBC de kans op de gelijkmaker maar zoals in het begin al werd aangegeven stond hun vizier niet op scherp of de keepster van Wtoc was wel een sta in de weg. In de 65e minuut komt Wtoc dan toch op de 2-0. Johanna de Boer breekt door de verdediging van EBC heen en weet de bal in de uiterste hoek binnen te schieten. Een paar minuten later wordt het zelfs 3-0. Wtoc mag een vrije trap nemen. Maaike Nijboer brengt de bal scherp voor het doel waar Jitske Veenstra met een katachtige sprong de bal via de rug binnen weet te werken. 3-0. EBC geeft zich nog niet gewonnen.  In de 76e minuut komen ze verdiend op 3-1 via een uitbraak door het midden. Wtoc moet op hun tellen passen. In de 80e minuut krijgen ze de kans op de aansluitingstreffer als ze over links weer goed doorkomen. Sienie Merkus weet ook dit schot te blokkeren.

Een beetje onverwachts komt Wtoc in de 81e op 4-1 wanneer de keepster van EBC de bal uit een voorzet niet klemvast heeft. Maaike Nijboer is er als de kippen bij om uit en moeilijke hoek de bal alsnog binnen te schieten en zo haar doelpuntje meepikt. In de 88e minuut weet EBC weer iets dichterbij te komen. EBC schiet uit vrije positie via de keepster van Wtoc over. Uit de corner die hieruit volgt weten ze wel te scoren. Wtoc grijpt onvoldoende in 4-2. Dit wordt tevens de eindstand. Wtoc speelde niet al te best maar weet de belangrijke punten toch thuis te houden. Uitblinkster aan Wtoc zijde was Getje de Boer die wekelijks achterin een zekere factor is.  A.s. dinsdag moeten de dames van Wtoc 1 al weer aan de bak thuis tegen Opende.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00