WTOC tegen Harkema Opeinde onbeslist · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC tegen Harkema Opeinde onbeslist

zondag 18 november 2018

De eerste keer dat er in competitie verband tegen elkaar werd gespeeld. WTOC was gebrand op een overwinning. Nodig om aansluiting met de top te houden. WTOC creëerde een overwicht en alles leek te kloppen behalve scoring kansen.

Harkema nam de leiding in de 35e minuut. Sake Kooistra kon ongehinderd raak schieten 0-1. Wel even een domper voor de thuisploeg. De rug werd gerecht en de aanval gezocht. Wel redelijk veel balbezit maar geen kansen op een doelpunt. Plotseling kreeg Jelmer de Boer een kans die hij benutte en WTOC vlak voor rust op gelijke hoogte bracht 1-1.

De tweede helft was veel aantrekkelijker er gebeurde tenminste wat. WTOC was de meest aanvallende ploeg. Toen Tedo de Bruin in het strafschop gebied onreglementair werd tegengehouden betekende dit een strafschop. Berend Jan Prins ging voor zijn honderdste treffer. Dit ging niet door want via de paal belandde de bal weer in het veld. Nadat een paar pogingen om op voorsprong te komen waren mislukt werd Tedo de Bruin weer onderuit gehaald in het strafschop gebied wat een strafschop opleverde. Weer stonden Berend Jan Prins en doelman Anne Hoeksma oog in oog. Nu stuurde hij deze naar de verkeerde hoek en kon alsnog zijn honderdste doelpunt scoren. 2-1in de 76e minuut.

De verwachting was dat WTOC  de voorsprong zou vasthouden. Lange tijd was dit ook het geval. WTOC wilde de voorsprong uitbreiden en verzuimde zijn verdedigende zaken. Harkema Opeinde profiteerde hier van. In de 89e minuut was het raak een handsbal ging hieraan vooraf wat helaas niet door de verder goed leidende scheidsrechter Pool werd gezien. Wilbert Huitema bepaalde de eindstand op 2-2. Komende zaterdag uit naar Sexbierum een op voorhand moeilijke tegenstander gezien de vorige resultaten die niet geweldig waren.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00