WTOC verliest thuisduel van Minnertsga

Zaterdag 10-03-2018
OUDWOUDE - Op sportpark ‘De Wygeast’ kreeg WTOC zaterdag bezoek van Minnertsga. Het werd een teleurstellende wedstrijd voor WTOC dat op basis van de tweede helft zeker een punt verdiend had. Het werd echter een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil, 0-1.

De eerste kans was voor de gasten. Na een hoekschop schoot Hendrik Kootstra over. Aan de overkant schoot Berend-Jan Prins naast. Een schot van Sybren Bosma werd een prooi voor gasten-doelman Jorn Helder. Minnertsga nam de leiding toen Enne Joostema een pass van Marten Bergsma doeltreffend afrondde, 0-1. De geblesseerd geraakte Berend-Jan Prins liet zich daarna vervangen door Lars Merkus. Een inzet van Jaap de Bruin verdween over de lat en een vrije trap van Sybren Bosma in de korte hoek werd een prooi voor Jorn Helder. Nadat Remco van der Mossel naast het WTOC-doel schoot werd het vlak voor de thee bijna 0-2 toen verdediger Bart Stroosma via de handen van doelman Geoffrie Hoiting tegen de lat kopte.

Na de thee zag het publiek een veel feller WTOC. De eerste mogelijkheid was voor WTOC-aanvaller Jilles Bosma, maar doelman Helder bracht redding. Een vrije trap van Jilles Bosma werd uit de doelmond gehaald. Ook de geblesseerde Aant Keizer moest daarna zich laten vervangen. Een prima actie van Jilles Bosma leverde geen treffer op. Enne Joostema haalde de bal uit de doelmond. Jaap de Bruin zag zijn inzet, na een pass van Jitze Keizer, overgaan. Een voorzet van Jilles Bosma belandde op het hoofd van Jaap de Bruin maar zijn kopbal belandde precies in de handen van Jorn Helder. De Minnertsga-doelman tikte een schot van opnieuw Jaap de Bruin tot hoekschop. WTOC zette alles op alles en kreeg kansen; Lars Merkus tikte van dichtbij net naast, Jilles Bosma zag zijn inzet over de lat verdwijnen en Jaap de Bruin kopte opnieuw in de handen van doelman Helder. Verdediger Jan Smid speelde in de laatste fase in de aanval, kreeg een kopkans, maar hij zag het leer naast het doel verdwijnen. WTOC nam alle risico’s en daardoor kregen de gasten mogelijkheden op 0-2 maar doelman Hoiting redde voortreffelijk bij een kans van Jildert de Vries en ook invaller Geert Andringa kwam niet langs Hoiting waardoor het 0-1 bleef.

Reacties:
“Dit had ik niet verwacht”, aldus matchwinnaar Enne Joostema van de gasten. “ In de eerste helft speelden we wel goed en zetten we druk maar de 2-0 viel niet. Dan weet je dat het moeilijk wordt en dan kun je verwachten dat zij gaan komen. Op basis van de tweede helft was een gelijkspel misschien wel terecht geweest. Ik ben heel tevreden”.

“Een ongelukkige nederlaag”, vond Jaap de Bruin van de thuisclub. “In de tweede helft waren we veel beter en zag je een WTOC met vechtlust. Ik was niet gelukkig in de afronding. Ik ben het scoren een beetje kwijt en heb dit seizoen pas drie goals gemaakt. Ik hoop dat ik de smaak binnenkort weer te pakken krijg. Ik geef de hoop niet op, elke voetballer kent zijn ups en downs en ik hoop dat ze er binnenkort weer invliegen”

Opstellingen:
WTOC: 1 Geoffrie Hoiting, 2 Heine de Bruin, 3 Jan Smid, 4 Erik Bruinsma (14 Jilmer Dijkstra), 5 Jitze Keizer, 6 Tedo de Bruin, 7 Aant Keizer (14 Bartele Nicolai), 8 Berend-Jan Prins (12 Lars Merkus), 17 Sybren Bosma, 9 Jaap de Bruin, 11 Jilles Bosma.
Minnertsga: 1 Jorn Helder, 2 Roy van Rees, 3 Sieb Driessen, 4 Bart Stroosma, 5 Enne Joostema, 6 Hendrik Kootstra (13 Geert Andringa), 7 Remco van der Mossel, 8 Rienk van der Veen (12 Rudmer de Vries), 9 Marten Bergsma, 10 Herre de Vries, 11 Jildert de Vries.

Scheidsrechter: B. Huizinga (Groningen).

terug naar overzicht
WTOC verliest thuisduel van MinnertsgaWTOC verliest thuisduel van MinnertsgaMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Jantsje Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie