Zaalteam De Wâlden ontsnapt aan nederlaag · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Zaalteam De Wâlden ontsnapt aan nederlaag

zondag 16 december 2018

Met nog acht minuten te spelen en een 1-1 stand op de klok stormde Daphne de Jong alleen op de veste van keepster Geeske van der Meulen af. De goalie van De Wâlden wist met een prima redding een voorsprong van Drachtster Boys VR3 te voorkomen. De voorsprong kwam er uiteindelijk toch, maar wel in het voordeel van de rood-witte brigade uit Damwâld. Na een imponerende rush vanaf de rechterflank bediende Renza Dijkstra spits Lisa Grendel op maat, die vervolgens De Wâlden drie dik verdiende punten bezorgde.

De Wâlden begon – zoals wel vaker – enorm slap aan de wedstrijd. Een pass over 10 meter was zelfs te veel gevraagd. Drachtster Boys profiteerde hier optimaal van. In de 12e minuut was het Ilse van der Duim die van vrij grote afstand met een lage schuiver Geeske van der Meulen verraste. Langzamerhand groeide het besef bij de speelsters dat men bij moest schakelen. En niet één maar zeker twee versnellingen hoger. De Wâlden creëerde een bijna niet te tellen aantal kansen, waarvan voor rust maar eentje werd benut. De uitblinkende keepster Laura Hummel had geen antwoord op een schuiver van dichtbij door Lisa Grendel.

In de tweede helft was De Wâlden superieur, maar de trend van de eerste helft van het missen van kansen werd doorgezet. Drachtster Boys kwam amper nog op de helft van De Wâlden en had een ander doel voor ogen: een gelijkspel. Ondanks het missen van de enige grote kans in het tweede bedrijf, was dit wel iets te veel van het goede geweest. Lisa Grendel werd uiteindelijk de matchwinner. Door deze 2-1 overwinning springt De Wâlden naar de tweede plek op de ranglijst.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00