VIDEO: Zaalteam De Wâlden start met overwinning

Zondag 09-09-2018
WINSUM - Voor het eerst in de geschiedenis van v.v. De Wâlden neemt een voetbalteam deel aan de zaalvoetbalcompetitie. Voor de zomervakantie kwam er een verzoek van de Driezumers Romke Wielstra en Jouke Dantuma bij het bestuur binnen of het eerste vrouwenteam in het nieuwe seizoen onder de naam de Wâlden haar wedstrijden mocht spelen.

De meest gelouterde speelsters van dit team, Aafke de Hoek en Lisanne Kempe, verkasten naar eredivisionist Drachtster Boys. Daarentegen werd het team versterkt met enkele jeugdige talenten. Alle speelsters hebben een VIOD-verleden. Nadat het licht op groen was gezet, was vrijdagavond de officiële aftrap van het seizoen. Op het programma stond een bekerwedstrijd tegen futsal Winsum VR2. De froulju uit De Wâlden wonnen vrij eenvoudig. De eindstand 1-6 sprak boekdelen.

De wedstrijd werd gespeeld in de Ripperdahal, vernoemd naar de fameuzeWinsumer Johan Willem Ripperda, die via list en bedrog opklom tot eerste minister van Spanje, het schopte tot onderkoning van Marokko en op een haar na het koningschap miste van Corsica. Uiteindelijk eindigde hij roemloos in de goot. Er zijn kleine parallellen te trekken met het Winsumer vrouwenteam. De start was veel belovend door een doelpunt van Julia Verelst.

Maar het einde was even triest als hun beroemde dorpsgenoot. De Walden zette de turbo erop en stelde de zege bij rust al veilig door doelpunten van Simone Hofer, Sam Bosma (2) en Marissa Elzinga. In het tweede bedrijf kroonde Sam Bosma zich definitief als ‘Player of the Match’ door nog twee keer te scoren. Vrijdag ontmoet De Wâlden VR1 in de Sikkemahal in De Westereen voor de competitie de nummer 2 van het vorige seizoen: Ens VR1. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.terug naar overzicht
Verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie