Zaaltraining kaatsen Noardeast Fryslân zijn weer begonnen

Zondag 26-01-2020
NOARD EAST FRYSLâN - De zaaltrainingen van de federatie Dongeradeel zijn weer in de sportzalen van Anjum en Holwert begonnen. Nog nooit gaven zich zoveel kinderen op als dit jaar, maar liefts 91 kinderen in de leeftijd van welp tot junior komen op 10 vrijdagen in actie om zich voor te bereiden op het aankomende seizoen.

Dit jaar is er voor het eerst ook gelegenheid voor senioren om aan te sluiten bij deze trainingen. De trainingen staan ook dit jaar onder bezielende leiding van Sip Jaap Bos, Piter v/d Ploeg en Tamme Visser. De jeugd is opgedeeld in 7 groepen, gekeken naar niveau, leeftijd en categorie, maar vooral plezier staat voorop.

Het gaat goed met de jeugd uit deze regio, steeds meer kinderen weten de weg naar de Knkb wedstrijden te vinden. Naar verschillende afdelingen worden parturen geformeerd en ook prijzen gewonnen. Kv Klaas Thomas uit Anjum heeft al laten zien dat zij over een goede jeugdopleiding beschikken, en ook de Trije Doarpen behaalde vorig jaar resultaat bij de schoolmeisjes -en jongens. Aankomend seizoen wordt er veel verwacht van de jongens-parturen van de Trije Doarpen en Warber Blieuwe. Beide beschikken over goede A klasse kaatsers, maar ook het schoolmeisjes partuur van de Trije Doarpen kan mooie resultaten behalen.

Eind maart beginnen de buitentrainingen weer bij Stichting Score, waar ook het grootste deel van deze kinderen aan mee doet. Bij deze trainingen is Sip Jaap Bos ook de leidende factor samen met Tamme die hier de jongste jeugd onder zijn hoede heeft en deze categorie de beginselen van het uit -en opslaan leert.

terug naar overzicht
Sip Jaap Bos, Tamme Visser, Piter v/d Ploeg
© Foto's: Burt Sytsma

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie