Zaalvoetballers De Wâlden overtuigend naar halve finale beker · Foto('s): Jouke Dantuma
  Jouke Dantuma

Zaalvoetballers De Wâlden overtuigend naar halve finale beker

zondag 02 december 2018

Voor het eerst in dit seizoen kon coach Romke Wielstra beschikken over maar liefst acht speelsters. Keepster Geeske van der Meulen leek even roet in het eten te gooien, door zich ’s middags nog af te melden. Zij lag met griep thuis op de sofa.

In allerijl werd Jessica Jurg opgeroepen. De Drentse, die waarschijnlijk binnenkort gaat verhuizen naar Fryslân, moest uit Amsterdam komen. Haar grootste supporter en vader Wim Jurg kreeg opdracht om op zolder op zoek te gaan naar zaalvoetbalschoenen. Ondertussen zette teammanager Jouke Dantuma de zaalvoetbalregels op de email. Want de belangen waren groot, namelijk een plek bij de laatste vier van de KNVB-beker in district noord. Tegenstander was Drs. Vijfje VR2, de trotse koploper in de eerste klasse-1. Het verschil in niveau liet zich echter vertalen in de eindstand: 1-8.

Het leek er eventjes op dat haar medespeelsters Jessica Jurg in het begin van de wedstrijd wouden testen. Maar liefst twee keer kregen de studenten van Drs. Vijfje VR2 vrije doortocht naar het doel van De Wâlden. Maar beide keren werden de 100% kansen door Jurg vakkundig onschadelijk gemaakt en gaf daarmee haar visitekaartje direct af. Ook Ellen Fokkema debuteerde bij De Wâlden. De boerendochter uit Slappeterp begon onwennig, maar ontdooide snel. In de tweede helft liet zij het publiek genieten van haar kwaliteiten. De Wâlden supporters waren in het Aclo-sportcentrum ruim in de meerderheid.

De Wâlden nam na acht minuten, tegen de verhouding in, de voorsprong door een doelpunt van Marissa Elzinga. Dit leek direct ook wel de genadeklap voor Drs. Vijfje. Er zouden nog zeven doelpunten volgen. De Wâlden verhoogde na elk doelpunt haar suprematie. In de tweede helft kwamen de Groningers nauwelijks bij het doel van Jessica Jurg. Alleen Virry Vegter slaagde op prachtige wijze het net te vinden. Voor De Wâlden scoorden Sam Bosma (4), Renza Dijkstra, Marissa Elzinga, Ellen Fokkema en Anne Sikkema.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00