Meint de Vries

zondag 13 oktober 2019

Zelfs de scheidsrechter genoot tussen de bedrijven door van de wedstrijd tussen Libertas VR1 en Exstudiantes VR1. Het was 2×25 minuten spektakel in de Sikkemahal te De Westereen. Uiteindelijk trokken de jonkies van Libertas door drie fantastische mooie doelpunten de overwinning over de streep (3-1).

De routine druipt van Exstudiantes af. Een aantal speelsters hebben eredivisie-ervaring opgedaan bij sc. Heerenveen of hebben op hoog amateurniveau gevoetbald. Na het klimmen van de jaren boeten de speelsters wellicht iets in kracht en snelheid in, maar zeker niet aan sluwheid. De Groningers namen dan ook brutaal de leiding. Het was Ilse Meekma die profiteerde van één van de vele gevaarlijke uitworpen van keepster Geertje Hiemstra. Het antwoord van Libertas liet niet lang op zich wachten. Sam Bosma veroverde de bal op eigen helft en wist via een razend snelle omschakeling deze precies op maat bij Marissa Elzinga te bezorgen. De aanvoerster gleed de bal daarna het doel in.

Ook in de tweede helft creëerde Libertas meer en grotere kansen dan Exstudiantes. Groot was de opluchting toen Sam Bosma op magistrale wijze de 2-1 scoorde. Marije Miedema gooide de wedstrijd definitief in het slot. Ook nu was er weer sprake van een juweeltje. Door deze 3-1 overwinning blijft Libertas VR1 samen met Drachtster Boys VR2 en Winsum VR1 ongeslagen in de hoofdklasse. Vrijdag komt Sint Annaparochie naar De Westereen om het tegen Libertas VR2 op te nemen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00