Zaterdagteam TTS legt kampioenskandidaat het vuur na de schenen

Zaterdag 15-02-2020
GOUTUM - In Ien en Mien te Goutum moesten de Feanster dammers het in ronde 10 opnemen tegen kampioenskandidaat Huizum 2. Met lood in de schoenen werd onder de rook van Leeuwarden de strijd aangebonden om op stipt 12.10 na een uitgebreid welkomstwoord van voorzitter Sietse Nagel. TTS voorzitter Karel de Bruin was blijkbaar nog niet geheel wakker want binnen 20 minuten kreeg hij een fatale slagzet om de oren die geen andere mogelijkheid bood dan opgeven.

Jan Hoogsteen de TTS veteraan in het gezelschap was iets te avontuurlijk bezig tegen Marcel de Vries. De theoretische kennis van Marcel was voldoende om Jan aan zijn zegekar te binden. Joop de Graaf geposteerd op positie 1 dacht bij zichzelf hierin verandering te moeten aanbrengen. In een afwijkend spelbeeld moest Meinze Feenstra toezien dat Joop vrij gemakkelijk de remisehaven bereikte. Dit was ook de uitslag in de pot tussen Gerrit Terpstra en Gerrit Reitsma nadat de angels uit het spel waren gehaald. Jan Kunnen op bord 5 leek voor de verrassing van de middag te zorgen. Tegen voormalig bondsvoorzitter Jan Bosselaar had Jan een brikje veroverd en een prachtige uitgangspositie om zijn rating te laten exploderen. Een te afwachtend speltype liep uit in een voordeel voor Jan B en deze was meer dan tevreden met het onverdiende puntje. Kunnen verscheen hierdoor wel in blauw in de uitslagenlijst op toernooibase.

Pieter Dijkstra wist de wedstrijdleider van Huizum Gauke Dirk Nijholt te verschalken. In de analyse bleek iets anders ook mogelijk te zijn geweest. Anton van der Ploeg en “invaller” Jan Terpstra waren aan elkaar gewaagd en kwamen remise overeen. Sietse Jonker bracht de spanning volledig terug door een eclatante zege op good old Fedde van der Laan. Met nog 2 partijen te gaan leek een surprise op komst. Bram Scholma deed dit grotendeels teniet door te winnen van Ype Kroodsma.

Met een tussenstand van 10 tegen 8 lag alle verantwoordelijkheid nu op de schouders van Steven Veenstra in zijn partij tegen Hans van Dijk. Optisch leek zijn stand voordelig te staan. Zoals op de foto’s te zien werd dit gevolgd door een grote groep dammers. Na nog ongeveer 3 kwartier verder te hebben gespeeld bleek Hans het remisegaatje te hebben gevonden. De kleinst mogelijke nederlaag van 11 tegen 9 was daarmee een feit. Over 14 dagen wordt al weer de laatste ronde gespeeld voor de landelijke zaterdagcompetitie. Dan een thuiswedstrijd tegen BEGB uit Britsum.

Detailuitslagen:
Huizum 2                    _TTS
Meinze Feenstra        – Joop de Graaf            1-1
Gauke Dirk Nijholt     – Pieter Dijkstra          0-2
Kerst Hoekstra         – Karel de Bruin           2-0
Marcel de Vries        – Jan Hoogsteen            2-0
Jan Bosselaar          – Jan Kunnen               1-1
Gerrit Reitsma         – Gerrit Terpstra          1-1
Hans van Dijk          – Steven Veenstra          1-1
Jan Terpstra           – Anton vd Ploeg           1-1
Bram Scholma           – Ype Kroodsma             2-0
Fedde van der Laan     – Sietse Jonker            0-2
Einduitslag                                     11-09

terug naar overzicht
Zaterdagteam TTS legt kampioenskandidaat het vuur na de schenen
© Foto's: Gerrit Terpstra

Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie