Zeekunstfestival Schiermonnikoog geopend

Maandag 03-09-2018
SCHIERMONNIKOOG - Zaterdag 1 september is het ZeekunstFestival van kunstgroep Sjain geopend. In de middag is er geproost met alle deelnemende kunstenaars, vrijwilligers en locatie houders. s’Avonds werd het festival officieel geopend door burgemeester Ineke van Gent, gevolgd door het unieke concert ‘Current’. Veronika Skuplik speelde viool waarbij ze zich liet inspireren door de videobeelden van Foppe Schut. Een prachtige start voor drie weken lang kunst en cultuur op Schiermonnikoog.

Het Zeekunstfestival is van 1 t/m 22 september en speelt zich af op het mooie Schiermonnikoog. Er is een route langs een twintigtal bijzondere locaties op het eiland waar kunst wordt geëxposeerd van zo’n 50 verschillende kunstenaars. Om deze route te kunnen volgen kunt u voor €10 een routeboek kopen bij het VVV of op één van de SJain locaties: Hjirre, Ogygia, Atelier Romy, Atelier Schier en KunstFaam. Alle locaties van de kunstroute zijn geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Naast de route vinden er verschillende workshops, lezingen en voorstellingen plaats. Op 22 september sluiten we het festival af met een buitenconcert aan het wad: “Skaad oer ‘t Waad” door RemoliNo en Dekoor. Alle activiteiten vindt u terug op de website: www.komopverhaal.frl.

Kunstgroep SJain is in 2016 opgericht en heeft 6 leden: Aleida Blom, Coba Harthoorn, Garda Meerdink, Klasiena Soepboer, Klaske Noordenbos en Romy Dam. Allen werkzaam in en met kunst op Schiermonnikoog. SJain is het eilander woord voor kijken.

terug naar overzicht
Zeekunstfestival op Schier geopend Meer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto's


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie