Zeer geslaagde Verhalenavond in Westergeest

Zaterdag 16-11-2019
WESTERGEEST - Vrijdagavond 15 november werden er door de hele provincie verhalen verteld. Op deze avond ontmoet heel Friesland elkaar in winterwarme sfeer om verhalen te vertellen en te beluisteren.

Ook Westergeest deed mee aan de verhalenavond. In een kleine theatervoorstelling op 3 verschillende locaties werden de aanwezigen meegenomen in het verhaal van Eelke Meinerts en Bareld Bijma. Twee personen die veel voor Westergeest betekend hebben, het verhaal van hen kwam tot leven op deze avond. Eline de Vries was de regisseuse van de zeer geslaagde voorstelling, waar veel belangstelling voor was. De spelers kwamen uit Westergeest en omstreken.

Eelke Meinerts
In de kerk waren de aanwezigen getuige van de doop van de kleine Eelke Meinerts. Op de tweede locatie had hij zich verstopt onder een tafeltje, want anders moest hij aan het werk als zijn moeder hem riep, hij ging liever zitten schrijven/dichten.

Bareld Bijma
Bareld Bijma was naast zijn werk als politieagent de oprichter van o.a. de Fokkema’s pleats en had veel bestuursfuncties in het dorp, voor ieder bestuur had hij een koffer. Om aan geld te komen voor de realisatie van de Fokkema’s pleats zette hij acties op touw, zoals verkopen van toiletpapier, bloemen, potgrond. Halverwege de voorstelling, op de tweede locatie, werden de aanwezigen opgeschrikt door een snel rijdende motor, waar ‘plysje’ Bijma de passagier was. Bij de Fokkema’s pleats aangekomen werd daar gespeeld wat hij voor het dorp heeft betekend en ook het afscheid als politieagent. Hij kreeg een groot ei aangeboden, waar hij op zou kunnen broeden voor weer meer acties in het dorp.

terug naar overzicht
Zeer geslaagde Verhalenavond in WestergeestZeer geslaagde Verhalenavond in WestergeestKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie