Zege voor Friese Boys tegen TFS · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Zege voor Friese Boys tegen TFS

zondag 18 november 2018

Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen TFS met 4-0 gewonnen. Bij de rust was de stand reeds 3-0. De gasten mochten in de tweede minuut een vrije trap nemen maar het schot van Remco van der Mei ging verdween naast het doel.

Daarna nam Friese Boys het initiatief en het was al snel raak. Een vrije trap van Andries van der Zwaag verdween via de handen van doelman Rick Ypma in het doel, 1-0. Een schot van Dirk-Jan Heidstra werd wel gestopt door Ypma en kansen voor Sander Hoekstra en opnieuw Heidstra leverden geen doelpunt op. Nadat Jan Top hard naast schoot leverde balverlies bij de gasten wel een treffer op. Sander Hoekstra bracht Pier Kempenaar in stelling en dat betekende 2-0. TFS leek tegen te scoren door Chris Visser maar dit doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant was het wel weer raak. Na een corner van Dirk-Jan Heidstra kopte Sander Hoekstra bij de tweede paal raak, 3-0. Friese Boys kreeg nog kansen om voor de thee de score uit te breiden maar slaagde hier niet in.

De eerste kans na de thee was voor TFS maar verdediger Farshid Sheni kopte vrijstaand naast. Doelman Ypma van TFS stopte daarna inzetten van Sander Hoekstra en de ingevallen Pieter van der Zwaag. Een doelpunt van Sander Hoekstra werd wegens buitenspel afgekeurd. Namens de gasten verscheen Chris Visser alleen voor het doel maar doelman Jelmer Bloem redde uitstekend. Een inzet van Dirk-Jan Heidstra werd op de doellijn gekeerd waarna Eelke Venema overschoot. Een vrije trap van Dennie de Haan werd gestopt door Ypma. Even later had De Haan pech toen hij de lat raakte. In de slotseconden zette Sander Hoekstra, op aangeven van Erik Hilboezen, de 4-0 eindstand op het scorebord.