Zeven judoka’s van Kings plaatsen zich voor NK · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Zeven judoka’s van Kings plaatsen zich voor NK

maandag 18 maart 2019

De judoka’s van de Kings hebben in Norg weer laten zien over de juiste mentaliteit, maar ook over kwaliteit te beschikken. Het ochtendblok was gereserveerd voor de dames. In de klasse tot 36kg hadden we twee judoka’s, Margje Busstra uit Grou en Minke de Ruiter uit De Westereen. Beide judoka’s mochten uiteindelijk de strijd om het brons aan gaan, helaas was dit tegen elkaar, Minke won de wedstrijd waardoor Margje helaas was uitgeschakeld.

In de klasse tot 40kg waren de Kings heel sterk, hier hadden we drie judoka’s, Milou Hendriks uit Grou en Rumaisa Ifrisan (Judoschool Oord) wonnen vorige week al het brons op het NK tot achttien jaar, maar aanstormend talent Sanne Hartman uit Sexbierum kan hier ook goed mee draaien. Goud was er voor Milou, zij schakelde vroegtijdig Rumaisa al uit, Sanne kwam in de finale en won het zilver en Rumaisa wist de herkansing te doorlopen om het brons in ontvangst te nemen.

In de klasse tot 44kg won Amara Buwalda uit Bolsward het brons. Anna Fleur Visser uit Sint Anna Parochie had een sterke poule in haar klasse tot 57kg, maar wist met haar sterke mentaliteit een aantal dames op de rug te leggen en uiteindelijk het brons te winnen. De jongens moesten de rest van de dag aantreden. In de klasse tot 34kg won Boaz Elzinga uit Munein knap het brons en daarmee een plek op het Nederlands kampioenschap.

In de -38kg verloor Brian Smid uit De Westereen helaas de kleine finale om het brons, Wouter Miedema uit Dokkum kwam niet tot de finales. In de klasse tot 42kg won Marc Veenstra uit Kollumerzwaag het goud en kroonde zich tot beste van het district in die klasse. Helaas wist Lars Maats uit Surhuisterveen niet bij de finales in de buurt te komen. In de -50kg hadden we twee judoka’s, Thijs Boorsma uit Leeuwarden en Wesley Smid uit De Westereen, beide behaalde een top 5 klassering, Boorsma verloor de wedstrijd om het brons helaas, maar Smid werd kampioen. In de klasse tot 55kg stond Jin Harms van Judoschool Oord, eigenlijk titelkandidaat verloor de eerste wedstrijd vrij snel en maakte later in de herkansing ook een foutje die hem fataal werd.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00