Zevenstappenplan energiebesparing voor wethouder Hanemaaijer · Foto('s): eigen foto
  eigen foto

Zevenstappenplan energiebesparing voor wethouder Hanemaaijer

woensdag 13 januari 2021

DOKKUM – Woensdagmorgen 13 januari kreeg wethouder Esther Hanemaaijer het eerste exemplaar uitgereikt van het Zevenstappenplan van de stichting Elkenien Grien. Energieambassadeur Joke Groen overhandigde haar het plan op gepaste afstand in het energiecafé in de Prinsfabriek in Dokkum. Met het zevenstappenplan wordt iedereen geholpen om zijn of haar eigen woning zo energiezuinig mogelijk te maken.

Structuur in werkzaamheden
Het plan was in eerste instantie vooral bedoeld om het vijftal energiecoaches van de stichting houvast te geven en meer structuur te bieden in hun werkzaamheden. In de praktijk bleek het ook voor woningeigenaren heel geschikt om zelf mee aan de slag te gaan. Het plan werd daarom op papier uitgegeven en is daarnaast digitaal beschikbaar via de website van Elkenien Grien: www.elkeniengrien.nl. Wethouder Esther Hanemaaijer nam het eerste exemplaar dankbaar in ontvangst en gaat mogelijk binnenkort ook met haar eigen woning aan de slag.

‘Zonnepanelen als laatst’
Een van de opvallende zaken in het plan is dat het plaatsen van zonnepanelen – een populaire maatregel – pas als allerlaatste stap wordt genoemd in het plan. De energieambassadeurs raadden juist aan om eerst een plan voor het hele huis te maken, eerst kleine maatregelen door te voeren en de schil van de woning te isoleren. Een handig hulpmiddel daarbij zijn de warmtefoto’s die ook door Elkenien Grien gemaakt kunnen worden. Inwoners van Dokkum kunnen zich via de website aanmelden om gratis warmtefoto’s te ontvangen van hun woning.

Digitaal advies
Het blijft het mogelijk om ook digitaal advies te krijgen van de energieambassadeurs van Elkenien Grien over bijvoorbeeld de duurzame verbouwing van een woning, het aanschaffen van zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Het kan gaan om telefonisch advies, te krijgen via: 0610456049 of via de website www.elkeniengrien.nl. Het energiecafé is gevestigd in de Prins-Fabriek aan de Rondweg-West 35 te Dokkum. Verschillende bedrijven laten in het Energiecafé hun producten en oplossingen zien en ieder kan er terecht met vragen over b.v. energiebesparing, zonnepanelen, warmtepompen of het gasloze huis.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?