Zo kan je lekker sporten in de omgeving · Foto('s): 

Zo kan je lekker sporten in de omgeving

dinsdag 28 september 2021

DOKKUM – Sporten is goed voor ieder mens. Of je nu jong of oud bent, van lichamelijke inspanning word je altijd beter. Het is alleen wel zo dat het per mens sterk kan verschillen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dat is wel belangrijk om te ontdekken, want alleen wanneer je er plezier in het houd je het sporten ook op lange termijn vol. Om je eens een idee te geven van de mogelijkheden, vind je op deze plek een verzameling opties in de omgeving die je kunt proberen.

Lid worden van de sportschool
De meest populaire optie van de laatste jaren lijkt toch wel het lidmaatschap van Sportschool Den Haag. Dat is ook niet vreemd, want je kunt daar allerlei vormen van kracht- en cardiotraining doen. Waarbij je dan ook nog eens op allerlei manieren begeleid kan worden. Het is een goede manier om je lichaam uit te dagen en er alles uit te halen. Bovendien maakt het niet uit welk niveau je hebt. Je kunt als beginner net zo goed aan de slag als wanneer je al jaren in de sportscholen hebt rondgehangen om te trainen.

Een leuke teamsport opzoeken
Een goed alternatief is het opzoeken van een leuke teamsport. Er zijn vele clubs in allerlei sporten in de regio te vinden. Of je nu wilt voetballen volleyballen, terug naar de hockeyclub wilt, of bijvoorbeeld wilt gaan roeien. Het is allemaal mogelijk. Het leuke aan teamsporten is dat je actief bezig bent, maar dat er ook een sociaal component aan zit. Daardoor kan je dus ook lekker nieuwe mensen leren kennen en het leven op die manier wat leuker maken. Alle reden om de teamsport die bij jou past eens te gaan zoeken. Daar geniet je optimaal van.

Probeer eens iets nieuws
Er zijn nog altijd nieuwe sporten in opkomst. Zo is bijvoorbeeld het mountainbiken in de afgelopen 30 jaar steeds iets populairder geworden en heb je daar nu ook interessante mogelijkheden voor. Een andere sport die snel terrein aan het winnen is, is padel. Het is de racketsport die hard op weg is om de grootste van allemaal te worden. Wanneer je daar nu in stapt, dan kan je dus ook lekker meegroeien met die sport. Dat is natuurlijk ook wel heel interessant om te beleven. Dat maakt het alleen maar leuker om te doen.

Sporten die je zelf kan doen
Misschien heb je wel geen zin om aan de slag te gaan in georganiseerde vorm. Het kan dan ook gewoon leuk zijn om zelf aan de slag te gaan. Hardlopen en fietsen net buiten de stad is bijvoorbeeld een goed idee. Dat is voor velen de ultieme manier om in het weekend even de stress van het dagelijks leven los te laten. Daarnaast zijn er ook opties zoals meedoen in groepstrainingen die je ieder weekend in de parken ziet. Ook zelf kan je de openbare ruimte benutten als je dat leuk vindt. Het kan je veel bieden.

Nog heel veel andere mogelijkheden
Je hebt nu in ieder geval een goede basis om op zoek te gaan. Je weet in ieder geval dat er sporten zijn in alle soorten en maten. Wat je hier vond is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden die er liggen. Daarom is het zeker ook aan te raden om eens te kijken wat er verder nog te vinden is. Eigenlijk elke sport die je kunt bedenken kan je in de omgeving wel beoefenen. Alle reden om dus lekker op zoek te gaan. Zo weet je dat je lekker bezig bent.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio