Zorgkwekerij Wâldgrien en SPAR bieden fotoboek aan

Donderdag 05-12-2019
DAMWÂLD - Op 30 oktober ging Marian haar wens in vervulling. Samen met haar ouders, zussen en beste vriendin Anneke zweefden ze in de luchtballon over hun huis, dorpen, weiden en stad. Marian heeft de ziekte van MLd. Dit is een progressieve ziekte.

Hierdoor breken de witte cellen in haar hersenen langzaam af. Hierdoor vallen steeds meer functies in haar lichaam af. De actie, die hiervoor is gehouden door de kalebassen en pompoenen van Zorgkwekerij Wâldgrien te verkopen bij SPAR Damwâld, heeft meer opgebracht dan ze voorzien hadden. Door de geweldige respons van Damwâld en omgeving, kon de wens van Marian in vervulling gaan. Er bleef zelfs nog geld over, zodat Thijs en Anje Zijlstra van Zorgkwekerij Wâldgrien en Erik Compaan van SPAR Damwâld, de familie een blijvend aandenken konden geven aan deze bijzondere dag.

Woensdag 4 december boden zij Marian en haar ouders een fotoboek aan van de ballonvaart. Ook vriendin Anneke kreeg een zelfde fotoboek. Voor de zussen Janna en Hendrika, was er een fotomoment van hun met Marian op canvas vast gelegd. Als grote verrassing was daar nog een beeld gemaakt door Durk Schilstra. Uit een houtblok toverde hij met kettingzaag een paar handen die een hart dragen. Dit beeld staat symbool voor deze mooie actie; de ‘mienskip’ gaf met hand en hart voor Marian en haar familie. De handen verwarmen het hart van familie de Hoop.

Door het idee wat ontstond bij Erik en Anje en de mensen van Damwâld en omgeving, is dit alles mogelijk gemaakt. Marian, haar vriendin en familie de Hoop hebben volop genoten in de lucht en kunnen, door het bekijken van de foto`s, nog lang nagenieten van dit prachtige moment. Alle reacties op dit hele gebeuren hebben hun enorm gesterkt, hun dank is dan ook groot voor dit warme gebaar van iedereen die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

terug naar overzicht
Marian de Hoop ontvangt aandenken ballonvaartMarian de Hoop ontvangt aandenken ballonvaartKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Koos Scherjon

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie