Zorgpremie 2022 gaat fors omhoog · Foto('s): Eigen
  Eigen

Zorgpremie 2022 gaat fors omhoog

woensdag 29 september 2021

LANDELIJK – De afgelopen jaren is de zorgpremie vrijwel alleen maar gestegen en hier komt voor 2022 geen verandering in. Sterker nog, we gaan aankomend jaar zelfs aanzienlijk meer betalen voor zorg dan in 2021.

Dit komt vooral doordat er meer zorgpersoneel nodig is en de salarissen van zorgmedewerkers stijgen. Doordat de zorg aankomend jaar duurder wordt, draagt iedere Nederlander van 18 jaar en ouder hier een steentje aan bij. Vandaar dat de zorgpremie voor 2022 stijgt.

Hoeveel stijgt de zorgpremie?
Nu je weet dat de zorgpremie aankomend jaar duurder uitvalt, wil je ongetwijfeld weten hoeveel jij straks gaat betalen. Uit de Miljoenennota blijkt dat de zorgpremie gemiddeld met 31 euro stijgt. De totale zorgpremie komt hierdoor op jaarbasis op 1509 euro uit. Dit betekent dat iedere Nederlander van 18 jaar en ouder gemiddeld 125,75 euro per maand aan zorgpremie gaat betalen. Komt dit bedrag in de buurt van het bedrag dat je nu al betaalt? Reken je dan niet rijk. Omdat de zorgkosten duurder worden, is de kans groot dat jouw verzekeraar deze prijsstijging doorvoert in de hoogte van jouw zorgpremie.

Hoogte van de premie hangt af van jouw verzekering
Het is niet zo dat iedere Nederlander van 18 jaar en ouder op jaarbasis 31 euro meer aan zorgpremie gaat betalen. Nee, want jouw zorgpremie kan zelfs nog een stuk hoger uitvallen. De hoogte van jouw premie hangt namelijk af van de manier waarop je verzekerd bent. Nederlanders die enkel een basisverzekering afsluiten, betalen gemiddeld zo’n 31 euro meer per jaar. Verzeker jij je daarnaast ook nog aanvullend? Dan is het goed denkbaar dat jouw zorgpremie (aanzienlijk) duurder wordt.

Vergelijk zorgverzekeraars met elkaar
Zit je niet te wachten op een nieuwe stijging van de zorgpremie? Kies dan voor zorgverzekering vergelijken 2022. Helaas nemen veel mensen niet de tijd en moeite om hiermee aan de slag te gaan. Zonde, want dit kan je op jaarbasis flink wat geld schelen. De zorgpremie kan per verzekeraar namelijk (sterk) verschillen. Heb je een goedkopere zorgverzekering gevonden? Stap aan het einde van het jaar dan over. Als je dit aan het einde van 2021 doet, bespaar je in 2022 op jouw zorgpremie.

Als je op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering 2022 let je waarschijnlijk vooral op de premie. Logisch, want dit voel je in jouw portemonnee. Toch raden wij je niet aan om alleen maar naar de premie van een zorgverzekering te kijken. Waarom niet? Omdat het belangrijk is dat je goed verzekerd bent. Focus je daarom nooit alleen maar op de prijs, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van een zorgverzekering. Wanneer de voorwaarden en de prijs jou aanstaan, kun je de overstap maken naar een andere zorgverzekeraar.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio