Zuivelcoöperatie ZUCO als Shop-in-shop ook in Leeuwarden

Maandag 15-07-2019
DOKKUM - De aardappelboer en de melkboer die de handen ineenslaan, zo zou je de nieuwe samenwerking tussen de Frietstudio en Zuivelcoöperatie ZUCO kunnen noemen. Aardappelen direct van het land, worden bij de Frietstudio in Leeuwarden vers gesneden in de studio en met zorg ondergedompeld in de olie. Bij ZUCO in Dokkum wordt de melk vers aangeleverd en in het productielab verwerkt tot zuivelproducten.

De relatie was er al. Erik Jansen, Sander Wijnstra en Hessel Jan Sinnige: ‘wij hebben Murphy Lont van Frietstudio al eerder leren kennen.’ Erik en Hessel Jan leverden rundvlees van eigen koeien aan Frietstudio, waar Murphy draadjesvlees voor bij de friet van maakte. Sander hielp Murphy om het lekkerste recept samen te stellen.

‘Na de oprichting van Zuco hebben we altijd contact gehouden, Murphy deelt onze visie, wij ondernemen voor de lange termijn en dat betekent risico’s nemen, investeringen doen waar niet direct het resultaat zichtbaar wordt en samenwerkingen opzoeken. Wij geloven beiden in dit concept, traceerbare voeding met een zichtbaar authentiek verhaal.’ Bij Zuco noemen ze dit ‘de rykdom fan it fjild’, dit prijkt bij Zuco in Dokkum dan ook aan de gevel.

Murphy wil zijn assortiment uitbreiden met ijs van Zuco, en Zuco had net een softijsmachine besteld. ‘Deze softijsmachine laten we installeren bij Murphy, dit heeft verschillende redenen. Murphy zit met de Frietstudio op een A-locatie aan de Wirdumerdijk, hij kan hiermee zijn assortiment verbreden, de winkel van Zuco in Dokkum is relatief klein en hier komt de machine niet goed tot zijn recht en Zuco kan op deze manier haar naamsbekendheid vergroten.’ De zwart-witte vlag met de Zuco-koeien erop wappert al aan de gevel. In Dokkum worden de composities voor het softijs door Sander gemaakt, hij heeft hiervoor een speciale opleiding gevolgd aan de Gelato University in Bologna (Italië). De composities maakt hij van de verse melk van de 8 Fries Hollandse koeien die Erik in Sibrandahuis (2 km van Dokkum) melkt.

De shop-in-shop is vanaf komend weekend klaar en vanaf dan kunnen de ijsjes ook in Leeuwarden gekocht worden.

terug naar overzicht
Zuivelcoöperatie ZUCO als Shop-in-shop ook in Leeuwarden
© Foto's: eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie