Zuur verlies voor Be Quick Dokkum in Joure · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Zuur verlies voor Be Quick Dokkum in Joure

zaterdag 19 oktober 2019

Be Quick Dokkum is tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. In Joure waren de Dokkumers vrijwel de hele wedstrijd de beter voetballende ploeg, maar een kwartier voor het einde werd een misverstand in de Be Quick defensie afgestraft.

Be Quick controleerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut en kreeg al snel vier hoekschoppen op rij. Gert Jan Koopmans was met eenvolley dicht bij de openingstreffer. Vanaf links kreeg Rudolf Banga een kans, maar de bal ging voorlangs.

Pas na een half uur was ervoor het eerst dreiging voor het doel van Be Quick.De prima spelende Ynte Koopal soleerde direct hierna langs vier man van de thuisclub, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Het goede spel van de Dokkumers leverde niet de voorsprong op, die gezien het wedstrijd beeld verdiend zou zijn geweest. Rindert Ykema kwam alleen voor thuis clubkeeper Lars Wijnalda, maar de doelman redde attent en zou later uitgroeien tot man van de wedstrijd. Op slag van rust was er een gevaarlijk moment voor het doel van Be Quick, maar het liep goed af voor de Dokkumers.

In de tweede helft begon Be Quick opnieuw sterk. Uit een mooie voorzet van Ivan Draijer kopte Piet Raap naast. Vervolgens testte Nick Keekstra keeper Wijnalda, maar de sluitpost redde fraai. Be Quick spits Ykema sprintte door de verdediging van de thuisclub, maar werd vastgehouden op weg naar de keeper. De scheidsrechter floot, maar liet het bij een vrije trap, daar waar een rode kaart werd verwacht.

Zo halverwege de tweede helft kwam de wedstrijd meer in balans. Be Quick verloor wat grip en de thuisclub kwam vaker in de buurt van keeper Eelke Kooistra. Be Quickbleef wel aandringen en kreeg kansen via Ykema en Koopmans.Een kwartier voor het einde viel de enige treffer. Door een misverstand in de Be Quick defensie kreeg de snelle Jean Pierre N’Gouan een vrije doortocht richting Kooistra en de aanvaller wist hiermee wel raad, 1-0.

Met nog een kwartier op de klok begon Be Quick aan een slotoffensief. Trainer Dick Sangers bracht de jonge talenten Friso Sterrenburg en Jelle Okma. Een prachtige kopbal van Koopal werd met een katachtige reflex over de lat getikt en in de extra tijd onderstreepte Wijnalda zijn grootse vorm met een prima redding op een schot van Keekstra. Zo bleef het 1-0 en ondanks het verlies kan Be Quick terugzien op een goede wedstrijd, die voldoende perspectief biedt voor de komende tijd.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact