Zuur verlies voor de KV Granaet · Foto('s): KV De Granaet
  KV De Granaet

Zuur verlies voor de KV Granaet

maandag 11 maart 2019

Op zaterdag 10 maart, na een lange periode van rust (en vakantie), werd de competitie weer hervat. Voor het eerste van de Granaet was ROG 1 van oud-trainer José Berkenbosch de tegenstander in Groningen. Er was nog wat goed te maken van de thuiswedstrijd welke verloren werd met 17-21.

De Granaet startte fel en opende de score middels een afstandsschot van Gerben de Vries. In de eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Snelle aanvallen en strak verdedigen aan beide kanten zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. De score ging in deze fase dan ook gelijk op tot de 6-6. De Granaet begon in de tweede periode van de eerste helft tactischer te spelen, de fouten van de tegenpartij af te straffen en er werd als een collectief verdedigd. Dit was goed terug te zien in de score, want de Granaet liep uit op ROG. Door onder andere doelpunten van Jelle Wiersma, Daniël Hoogeboom en Lisanne Nutma gingen beide ploegen met een stand van 9-11 richting de kleedkamers.

De goede eerste helft gaf energie en moed voor de tweede helft. De Granaet begon wederom fel en schoot met scherp. O.a. Gerben de Vries, Ronald de Jager en Anne Ruth Vlasma wisten het gat in de korf te vinden en breidden met hun doelpunten de voorsprong verder uit: 12-16. ROG kreeg in de gaten dat ze toch echt een versnelling hoger moesten spelen om de twee punten in Groningen te houden en dit was duidelijk te merken.

Waar de Granaet verzuimde de kansen in deze fase van de wedstrijd af te ronden, gold voor ROG het tegenover gestelde. Zij begonnen aan hun inhaalslag en binnen een kwartier haalden zij de achterstand in en was het verschil in score nog maar 1 punt. ROG was gebrand op een overwinning en in de laatste minuten van de wedstrijd wisten zij de voorsprong van de Granaet over te nemen en de winst binnen te slepen. Eindstand: 23-21. Zuur verlies voor de Granaet. Een of twee punten mee naar Dokkum was toch verdiend geweest.

Volgende week staat de derby tegen DTL op het programma in Holwerd. Ze nodigen de supporters graag uit mee af te reizen naar Holwerd om het vlaggenschip massaal aan te moedigen! De wedstrijd start om 19.40 uur.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00