VV Zwaagwesteinde boekt derde zege op rij tegen VV Kollum · Foto('s): Henri van Wieren
  Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde boekt derde zege op rij tegen VV Kollum

zondag 10 maart 2019

In een matige wedstrijd, waarvoor overigens de wind als geldig excuus kon worden gebruikt, heeft VV Zwaagwesteinde een nipte zege geboekt op VV Kollum. Henk van der Wal kroonde zich tot matchwinner met een intikker vlak voor rust en daarmee won de gelukkigste van de twee.

Wind en regen overheersten op sportpark De Wieken, waar goed voetbal simpelweg niet mogelijk was. De eerste kans ontstond ook door de wind, een Kollumer voorzet waaide bijna in de Westereender goal. Met de nodige moeite kon doelman Gerrit Daleman het leer nog net over tikken. Dit was tevens de laatste actie van de doelman, die zich met een in de warming-up opgelopen gebroken pols moest laten vervangen. In allerijl werd good old Johan Jan Kleefstra van een bijveld geplukt.

En diezelfde Kleefstra stond aan de basis van de eerste kans van deze match, die pas na 35 minuten spelen ontstond. Via een goede pass vond de doelman Dennis Stienstra, die het leer bij Jan Eisma deed belandden. Uit zijn voorzet kwam Wymer de Vries een teenlengte te kort om binnen te prikken. In de 45ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, gezien het overwicht in het eerste bedrijf was dit verdiend. Marco van Leyen verlengde een vrije trap van Dennis Stienstra bij de eerste paal. Doelman Andries Dijkstra moest een rebound toestaan, waarna Henk van der Wal scoorde: 1-0. Nog voor rust kon Kollum de schade herstellen, toen Benjamin Zondervan richting het Westereender doel stormde. Doelman Kleefstra bracht ietwat onorthodox redding op de zwakke inzet van Zondervan.

Na rust had Kollum de wind mee en Zwaagwesteinde werd onder druk gezet. Een vrije trap van Robert Lietmeyer verdween net over het Westereender doel. Even later werden de omstandigheden (felle hagelbui) arbiter Bulthuis te gortig en hij dirigeerde de teams richting dug out om te schuilen. Het Kollumer overwicht leverde nauwelijks gevaar op, de beste kans was nog voor Zwaagwesteinde toen Wymer de Vries de bal uit een voorzet van Jan Eisma net naast gleed.

Pas in de slotfase drong Kollum echt aan en kreeg het kansen. Een kopbal van Henco Jan Bijlsma verdween net over en Benjamin Zondervan kreeg de bal via de kluts in de voeten. Van dichtbij schoot hij gehaast in de handen van Kleefstra, die Randy van Malsen ook nog een behoorlijke mogelijkheid zag missen (naast). Omdat een attent keepende Kleefstra in de slotminuut goed oplette en buiten zijn zestienmetergebied een Kollumer kans verijdelde en omdat Ruben Merkus de laatste Kollumer kans, een vrije trap, een meter of 200 over schoot kon Zwaagwesteinde voor de derde keer op rij 3 punten bijschrijven. Voor de Kollumers, vooraf toch door velen gezien als kampioenskandidaat nummer 1, betekende deze nederlaag het vierde verlies op rij.

Beide ploegen verzamelden na deze speelronde in totaal 30 punten, 7 minder dan koploper Leovardia. Volgende week speelt de equipe van Zandberg tegen het geplaagde Anjum dat de onderste ploegen steeds dichter ziet naderen. Aanvang op It Kolkenfjild is 14.30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00