VV Zwaagwesteinde boekt overtuigende zege op Grijpskerk · Foto('s): Henri van Wieren
  Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde boekt overtuigende zege op Grijpskerk

maandag 11 februari 2019

Na 3 nederlagen op rij heeft  VV Zwaagwesteinde weer eens gewonnen. Tegen Grijpskerk wist de equipe van coach Zandberg veel beter met de harde wind om te gaan en boekte een niet eens geflatteerde 5-1 overwinning.

Zwaagwesteinde had de eerste helft de felle wind in de zeilen, zowel letterlijk als figuurlijk. In de derde minuut leverde een vrije trap van Lieuwe de Roos het eerste gevaar op. Doelman Dirk Jan Postma kon met de nodige moeite de poging keren. In de tiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, niet zonder hulp van de gasten trouwens. Een kolderiek moment in de gastenverdediging toen 1 der Grijpskerkers de bal bij het uitverdedigen op de rug van een teamgenoot schoot. Lieuwe de Roos was attent en alleen voor doelman Postma faalde hij niet. En amper 7 minuten later stond de 2-0 op het bord. Wederom knalde een gastenspeler bij het uitverdedigen de bal tegen een teammaat. De bal belandde bij Sybrant Heidstra, die zijn eerste poging geblokt zag, maar vervolgens Kevin Fennema bereikte die van dichtbij raak schoot. Fennema maakte zijn eerste minuten na langdurig blessureleed en stelde niet teleur, want ook de 3-0 kwam van zijn voet. Na een dik half uur spelen gaf hij het laatste zetje, toen de bal na een van richting veranderde voorzet over doelman Postma waaide.

Een comfortabele voorsprong bij rust, maar in de tweede helft helft had Grijpskerk het voordeel van de wind, dus niet te vroeg juichen. Maar waar Grijpskerk in 45 minuten niet in slaagde, een kans creëren tegen de wind in, lukte Zwaagwesteinde al binnen 5 minuten. Lieuwe de Roos zag zijn inzet gepareerd door doelman Postma. Grijpskerk slaagde er pas na een uur spelen in om voor het eerst gevaarlijk te worden. In eerste instantie redde doelman Gerrit Daleman in een 1 tegen 1 situatie, waarna collega verdedigers Henk van der Wal en Robin Feenstra op miraculeuze wijze een goal voorkwamen. De leer belandde aan de andere kant van het speelveld, waar Lieuwe de Roos zijn tegenstrever de bal simpel ontfutselde, waarna Jan Eisma van een meter 18 hard raak schoot. Even later deed Eisma er nog een schepje bovenop, door na een mooie aanval op aangeven van Sybrant Heidstra opnieuw hard raak te schieten: 5-0. Zwaagwesteinde kreeg via Henk van der Wal nog een beste kans, aan de andere kant redde doelman Daleman op een poging van Dajo Klunder. Tien minuten voor tijd slalomde Lieuwe de Roos nog een keer door de Grijpskerker defensie, waarna hij zijn in de competitie debuterende 36 jarige neef Lieuwe de Jong over het hoofd zag en voor eigen succes ging (voorlangs). Het slotakkoord was voor Grijpskerk. Middels een fraaie vrije trap zorgde men (doelpuntenmaker is mij even ontschoten) voor de eerredder en tevens eindstand van 5-1. Meer foto’s op: www.vvzwaagwesteinde.nl.

Volgende week wacht Zwaagwesteinde, dat door zege opklimt naar de 4de plaats, een uitwedstrijd tegen Waskemeer. Aanvangstijd is 14.00 uur.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00