VV Zwaagwesteinde in slotfase onderuit bij koploper Rijperkerk · Foto('s):

VV Zwaagwesteinde in slotfase onderuit bij koploper Rijperkerk

woensdag 17 oktober 2018

VV Zwaagwesteinde heeft zaterdag haar eerste nederlaag geleden. Tegen koploper Rijperkerk stonden de mannen van Zandberg lang op voorsprong, maar op het einde ging het nog helemaal mis: 3-1. De nummer 1 tegen de nummer 2. Op papier een topper, in werkelijkheid een teleurstellende vertoning. Voor Zwaagwesteinde begon de match trouwens uitstekend. Binnen 5 minuten kwamen de gasten reeds op voorsprong, toen de thuisclub verdediging zich wel heel makkelijk te kijk liet zetten door Jan Eisma. Die glipte simpel langs 2 man en zag Wymer de Vries op de doellijn zijn inzet het laatste tikje geven: 0-1.

Voor de rest zomeravondvoetbal op een herfstmiddag (die aan de zomer deed denken). Namens de thuisploeg kreeg Mark Hendriks 2 kopkansen, maar beide keren kopte hij in het luchtledige. De gasten moesten het vooral hebben van de rushes van Jan Eisma, al stierven deze voornamelijk in schoonheid. Direct na de rust kreeg Zwaagwesteinde een prima kans om de score te verdubbelen. Wymer de Vries schoot vrij voor doelman Redmer Jorna echter wild over. Rijperkerk nam naarmate de tweede helft vorderde steeds meer het initiatief, al dwong het geen echte kansen af. Op de counter was Zwaagwesteinde dan weer gevaarlijk via René Vellinga, maar ook zijn inzet ging hoog over. Zo halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg, niet onverdiend, op gelijke hoogte. In eerste instantie wist Louwrens Wagenaar met een uitstekende sliding een gevaarlijke situatie onschadelijk te maken. Het leer kwam echter voor de voeten van Thom Stielstra die simpel kon binnentikken: 1-1. De thuisploeg nam hierna nog meer de overhand en de 2-1, een kwartier voor tijd was een logisch gevolg. Invaller Aldert Smit schoof de bal in de lange hoek langs de kansloze keeper Roelof van der Ploeg.

Vrijwel direct kreeg Zwaagwesteinde een grote kans om weer gelijk te komen. Na eindelijk eens een goede combinatie zette Lieuwe de Roos collega Wymer de Vries vrij voor doelman Jorna. Die redde echter met zijn benen. Niet lang hierna rondde Mark Hendriks een Rijperkerker aanval vlot af en zijn 3-1 betekende de definitieve nekslag. Op basis van met name de tweede helft een verdiende zege voor de koploper, waar bij Zwaagwesteinde teveel spelers onder hun niveau bleven. Volgende week wacht er opnieuw een lastige opdracht voor Zwaagwesteinde. Dan wacht er de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Kollum.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00