VV Zwaagwesteinde moeiteloos langs Niekerk · Foto('s): Henri van Wieren
  Henri van Wieren

VV Zwaagwesteinde moeiteloos langs Niekerk

zondag 31 maart 2019

VV Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag voor de vijfde keer op rij gewonnen. Laagvlieger Niekerk was geen partij en de gasten kwamen uiteindelijk nog goed weg met een 4-1 nederlaag.

Zoals verwacht trokken de gasten zich terug rond de eigen zestien en lieten de bal aan Zwaagwesteinde. En in de eerste 20 minuten werkte deze tactiek best aardig. Het tempo bij de thuisploeg lag een paar niveaus te laag en ook het hobbelige veld hielp nou niet echt mee. Het eerste schot op doel na zo’n 20 minuten spelen was echter ook direct raak. De poging van een meter of twintig van Wymer de Vries was doelman Ottens te machtig.

En hoewel er een lastige stuit in zat, had de doelman hem best mogen pakken. Zwaagwesteinde liet de teugels wat vieren en de thuisploeg verscheen zowaar eens voor de goal van doelman Johan Jan Kleefstra, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. In de laatste 5 minuten voor de thee zette Zwaagwesteinde nogmaals aan. Louwrens Wagenaar miste een vrije kopkans en Jan Eisma miste zelfs 2 kansen.

Na rust zette Zwaagwesteinde de lijn van de laatste 5 minuten voor de pauze door. Lieuwe de Roos schoot een enorme kans huizenhoog over, collega Marco van Leyen had het vizier beter op scherp staan en op diens strakke pegel had doelman Ottens geen verweer. Uitblinker Jan Eisma bood vervolgens Lieuwe de Roos de 3-0 op een presenteerblaadje, maar de Westereender topscorer had duidelijk zijn dagje niet. Eisma voltrok even later dan maar zelf het vonnis en schoof het leer onder Ottens door:3-0 en we hadden er amper 8 minuten opzitten na de pauze. Een monsterscore leek in het verschiet, maar wederom kakte Zwaagwesteinde in en doelman Kleefstra liet zich zelfs verrassen bij een afstandsschot van Edwin Zwier: 3-1.

In de laatste 20 minuten zette de thuisploeg nog eens aan. Jan Eisma snelde zijn tegenstander nog maar eens voorbij en bezorgde de bal bij invaller Jan Venema, die op een paar meter voor een leeg doel er toch nog in slaagde om naast te schieten. Een andere invaller, Kevin Fennema, wist Eisma’s inspanningen wel op waarde te schatten en tikte van dichtbij de 4-1 tegen de touwen. Dat Fennema en Robin Feenstra vervolgens verzuimden de score nog verder uit te breiden, mocht de pret niet drukken.

Een betrekkelijk eenvoudige zege van de equipe van Zandberg en door het verlies van de nummers 1 en 2, Leovardia en Veenhuizen, ligt de titelstrijd in 3B weer volledig open. Zwaagwesteinde bezet de vierde plaats, met slechts 1 verliespunt meer dan koploper Leovardia. Volgende week wacht voor Zwaagwesteinde de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen ONT, dat zich bovendien ook in een goeie fase bevindt.

© Verslag: Ronald van Gennep

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00