VV Zwaagwesteinde pakt zwaarbevochten punt bij Be Quick Dokkum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VV Zwaagwesteinde pakt zwaarbevochten punt bij Be Quick Dokkum

zondag 16 februari 2020

Zwaagwesteinde heeft zaterdag voor het eerst sinds 28 September 2019 een punt gepakt. De muur die de Westereenders optrokken was een stevige en hield 90 minuten stand, ook al omdat Be Quick Dokkum nimmer haar hoge klassering kon waarmaken deze middag.

Want ondanks een groot overwicht wist de thuisploeg de eerste helft slechts sporadisch gevaarlijk te worden. Het tempo lag veel te laag om de vandaag solide spelende Westereender defensie te verontrusten. Er waren enkele mogelijkheden voor de thuisploeg, maar telkens werd het doel te hoog gezocht en doelman Gerrit Daleman had het voor rust betrekkelijk rustig. Niet zo rustig als zijn collega Eelke Kooistra, die best eens een verkoudheid aan dit treffen overgehouden kan hebben. Want waar Zwaagwesteinde voor rust al niet aan aanvallen toe kwam, na de thee verschenen de gasten wel heel weinig op de Dokkumer helft. Één keer slechts in de buurt van Kooistra, maar dit leverde wel een kans op. Een voorzet van Lars Rozema werd door de Be Quick verdediging gemist, waarna Jan Eisma bij de tweede paal zijn aanname de mist in zag gaan. Aan de andere kant lukte het de thuisploeg maar niet om het grote overwicht om te zetten in kansen. Ondertussen had Zwaagwesteinde er in de persoon van arbiter Souhuwat nog een extra tegenstander bij gekregen, zo voelde het althans wel aan Westereender zijde.

Tot overmaat van ramp moesten de gasten 20 minuten voor tijd ook nog eens met tien man verder na een (zwaar bestrafte) tweede gele kaart voor Louwrens Wagenaar. Als was de actie van de routinier met al geel op zak ook niet echt slim. Maar ook tegen 10 man lukte het de runner up maar niet om kansen te creëren. Wel veel druk op het Westereender doel, met hier en daar een hachelijk moment voor de gasten. Maar telkens zat er wel een been, hoofd, knie, rug of hand (in het geval van doelman Daleman) tussen van de met man en macht verdedigende Westereenders. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog wel 2 kansen om de zege te pakken. Rindert Ykema profiteerde net niet van een misverstand in de Westereender afweer (paal) en in de slotminuut schudde de prima keepende Daleman nog een fraaie save uit de spreekwoordelijke mouw.

Al met al een mooie opsteker voor de equipe van Kleefstra en Spek in aanloop naar de degradatiekraker van volgende week in en tegen Nijland. Al valt niet uit te sluiten, dat deze wedstrijd gezien het voorspelde weer opnieuw geen doorgang kan vinden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?