Zwaar bevochten punt voor Broekster Boys tegen Pelikaan-S. · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Zwaar bevochten punt voor Broekster Boys tegen Pelikaan-S.

maandag 21 oktober 2019

Het collectief van Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag een punt verdiend. Zo mag het wel gezegd worden na de zware wedstrijd tegen Pelikaan-S. De ploeg uit Oostwold beschikt over een sterk middenveld met technisch goede spelers die op het kunstgras goed kunnen voetballen. Broekster Boys stelde daar een karrenvracht aan werklust tegenover en met enig geluk kon daarmee een punt bijgeschreven worden.

Broekster Boys ging met vertrouwen de wedstrijd tegemoet. Hedzer Prins was na een schorsing van twee wedstrijden weer van de partij maar ook de rentree van Kas Huizenga, na een slepende blessure, was voor de trainers Zwart en Dantuma een welkome versterking. Pelikaan S nam gelijk het initiatief in handen. Het duurde tot de 20e minuut toen de thuisclub leek te scoren maar het schot van Jeroen Haan spatte uiteen op de paal. Jan Hooiveld was even later gevaarlijk maar sluitpost Terlouw was op zijn hoede. De keeper had ook vandaag weer een aantal prima reddingen en hield Broekster Boys daarmee lang in de race. Vijf minuten voor rust kwam Broekster Boys verrassend op voorsprong. Het snoeiharde schot van Hedgar Hoekstra (op een fantastische pass van Jos Regnerus) ging voorlang maar niemand had nog gerekend op zijn naamgenoot Vincent Hoekstra. Als een duiveltje uit een doosje wist de gedreven vleugelspeler de bal nog tegen het net te rossen en zo stond BB zomaar op voorsprong. De wedstrijd kwam daarna echt los. In die laatste vijf minuten regende het kansen aan beide kanten. Schoten van Hooiveld, Hoxhai, Piet Wessel Dijkstra en een fraaie lob van wederom Hedgar Hoekstra hadden misschien meer verdiend maar de keepers stonden steeds goed opgesteld. Piet Wessel Dijkstra bracht in de voorlaatste minuut nog redding door een bal achter de gepasseerde Sybren Terlouw van de lijn te schieten en dus ging Broekster Boys tegen de verhouding in met 0-1 de rust in.

Na de thee een zelfde spelbeeld. Pelikaan-S had het veldoverwicht en Broekster Boys loerde op de counter. Jos Regnerus speelde een ijzersterke partij en was deze wedstrijd een belangrijke pion in het spel van Broekster Boys. De strijdlust van Broekster Boys was enorm maar kostte ook kracht. Het leverde onnauwkeurigheden en een paar kaarten op maar de Pelikanen wisten daar eerst nog niet van te profiteren. Toch moest Broekster Boys zijn hoofd buigen op de voorzet die door Jan Hooiveld over de uitkomende keeper Terlouw kopte, 1-1 met nog een kwartier te spelen. De prima leidende Stegeman liet lang doorspelen vanwege blessurebehandelingen en wissels en daardoor was het wel even billenknijpen in de slotfase. Diep in blessuretijd leek Pelikaan-S dan toch de winnende binnen te schieten maar op wonderbaarlijke wijze stonden keeper en paal in de weg. De daaropvolgende scrimmage kon ternauwernood tot corner verwerkt worden. Na het eindsignaal gingen bij de gasten de handen in de lucht, bij de thuisploeg overheerste de teleurstelling over de puntendeling. Gezien het spel en kansen hadden ze misschien meer verdiend maar Broekster Boys koesterde het zwaar bevochten punt.
Volgende week speelt Broekster Boys weer thuis dan tegen stugge Noordscheschut. Vorig seizoen gingen beide wedstrijden verloren en eindigde deze ploeg op de vierde plaats. Er wordt om half drie afgetrapt.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00