VIDEO: Zwemmen in de grachten voor het goede doel

Zondag 10-09-2017
DOKKUM - Na het succes van de afgelopen twee jaren werd zondag voor de derde keer het grachtzwemmen georganiseerd. Bij molen Zeldenrust streden zondagochtend tijdens de Nautische Mijl een groot aantal zwemmers tegen elkaar.

De Nautische Mijl van Dokkum is een openwaterzwemtocht van 1852 meter. De tocht is langs een gedeelte van de bolwerken van Dokkum en vervolgens door de binnenstad. Het is een wedstrijdtocht (officieel KNZB), maar er waren ook recreatieve zwemmers van de partij. Voor sommige mensen was de Nautisme Mijl een te grote uitdaging, voor hen werd Het Keerpunt georganiseerd. Tijdens deze zwemtocht van 500 meter werd ook een gedeelte gezwommen van het originele keerpunt uit de Elfstedentocht.

Zwemclub ZPC De Granaet en Lionsclub Bonifatius organiseren de zwemactiviteiten voor een goed doel. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Semmy. Deze stichting doet onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Misschien kent u het goede doel van de nagellak actie van Tijn, tijdens Serious Request 2016. Meer informatie over stichting Semmy vindt u op deze pagina.

Voor de winnaar was er bij zowel de mannen als de vrouwen een wisselbokaal. Bij de mannen was Jacob de Roos de winnaar en bij de vrouwen ging Danieke van der Kooi er met de winst vandoor.

 

 terug naar overzicht
Zwemmen in de grachten voor het goede doelKijk voor meer foto's op rtvnof.nl
© Foto's: Tim Groeneveld


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie