2021 opnieuw een bijzonder jaar voor De Marko’s · Foto('s): De Marko's
  De Marko's

2021 opnieuw een bijzonder jaar voor De Marko’s

maandag 27 december 2021

BURGUM – Na een bijzonder coronajaar hoopten De Marko’s dat 2021 een meer regulier jaar zou gaan worden. Helaas was niets minder waar. Lange tijd kon er niet gerepeteerd worden. Gelukkig kon het traditionele Paaseieren zoeken rondom Glinstra State wel doorgaan in het voorjaar. Voor drumband, twirlers en color guards kwamen er meer mogelijkheden om buiten te oefenen. De color guards namen zelfs een videoclip op voor een online wedstrijd.

De eerste mogelijkheden voor privé-optredens dienden zich aan zoals verjaardagen. Begin van de zomer werd er een grote fotospeurtocht georganiseerd voor de leden met een heerlijke lunch. Na de zomer lagen de maatregelen er gelukkig anders bij. Optredens mochten ‘staande’ plaatsvinden. Van een optreden bij een fietstocht tot een opening en een huwelijksjubileum in jaren ’80-sfeer. Dit najaar werd in Burgum een pop-up-etalage ingericht en deze werd geopend door de contrainerdrummers. Kers op de taart waren prachtige Sinterklaasoptredens waar drumband, color guards en twirlers aan mee werkten.

Dit jaar haalden De Marko’s met succes geld op met acties van Jantje Beton en met Rabobank Clubsupport. Het jaar werd afgesloten met het aanbieden van een kerstattentie aan de leden en vrijwilligers. De drumband kende opnieuw een kleine stijging qua leden. Twirling en Color Guards kenden beide een kleine afname. “We wachten af wat 2022 ons gaat brengen en op welke manier we ons kunnen laten horen en zien in dit nieuwe jaar.”

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio